Ко поткрада пензионере?

У Основном суду у Бијељини данас је одржано једно од рочишта судског процеса против Саве Пантелића, предсједника Удружења пензионера Бијељине.

Република Српска 24.10.2014 | 19:37
Ко поткрада пензионере?

На иницијативу, групе бијељинских пензионера, Окружно тужилаштво покренуло је тужбу против Пантелића због основане сумње да је учествовао у уништавању пословне документације удружења с циљем прикривања нелегалних новчаних трансакција.

У оптужници се наводи да докази потврђују да је Саво Пантелић у периоду од 2005. до 2012. године као предсједник Општинског удружења пензионера Бијељине путем тајног жиро-рачуна у банци, који није евидентиран у пословним књигама удружења, прометовао 177.786 КМ.

"Сам је предсједник располагао са тим рачуном, нико за то није знао. Кад је сазнао да је покренута пријава од стране Иницијативног одбора пензионера, он је тај рачун угасио, документе поништио", рекао је пензионер Рајко Николић.

Окружни тужилац Ранко Керовић сматра да је овим извршено кривично дјело. То негира одбрана. Адвокат Пантелића сматра да рачун није споран нити има везе са садашњим руководством Удружења.

"Зашто би одговарао сада Саво Пантелић када нити је отворио тај рачун, нити је имао везе са тим рачуном. Ако се нас троје договоримо да купујемо угаљ па отворимо неки рачун не значи да је то рачун моје канцеларије или ваше фирме", тврди Петко Будиша, адвокат Саве Пантелића.

Незадовољни пензионери остају при својим оптужбама. Тврде да годинама указују на низ финансијских малверзација у које је умијешано и више људи блиских Пантелићу.

" Пантелић је и предсједник удружења и предсједник Управног одбора, што би се рекло кадија те тужи, кадија ти суди, па ништа није урађено да би се то промијенило", сматра пензионер Живко Бојић.

"Тако он троши паре, а на другој страни пензионери, има толико сиромашних скоро им се ништа не помаже", указује пензионер Рајко Николић.

Осумњичени Саво Пантелић није желио пред камере, тврдећи да не прихвата оптужбе.

Пантелић је већ трећи мандат на челу Удружења које мјесечно прикупи око 10.000 КМ од чланарине пензионера.  

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

м.в.24.10.2014

24.10.2014 19:26

Сви који раде у удружењу пензијонера краду пензионере у свим градовима РС то је 100% тачно све треба добро провјерити

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕКО

24.10.2014 20:17

ПОКРО ЦУРГУЗ И ЦУРГУЗОВЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

остоја паниц пани

25.10.2014 08:30

мени само није јасно заста је исла 1марка од свеке пензије вец десет година па су незнам како са те марке дигли на 1.60 км без пристанка пензионера који је потписо да даје сваки мјесец марку и ако у банци је стајало да се одбија 1км за то удрузење и сад се види да и банка ради са њима у талу

ОДГОВОРИТЕ