Анализа: Што је Партизан доживео дебакл?!

Фудбалери Партизана доживели су у четвртак увече најубедљивији пораз у клупској историји у Хумској, бар када су тема утакмице у европским куповима. Олако 'објаснити' резултат у дуелу са солидном али не и врхунском европском екипом "стањем српског фудбала" било би најлакше али не и довољно озбиљно.

Фудбал 24.10.2014 | 20:45
Анализа: Што је Партизан доживео дебакл?!

Разлога је више а питање је само којим редом би се могли поређати кривци, најлогичније би било од управе, преко тренера до играча.

'Црно-бели' нису били инфериорни у уводном делу меча, нису били ни бољи тим, али их је први гол 'пресекао', други дотукао. Два у другом делу меча учинила су пораз убедљивим и горким али је могло да буде и горе.

Милан Лукач - бранио је слабо, тешко би се могло рећи да је нека његова катастрофална грешка донела поклон-гол гостима али је чињеница да се стекао утисак да је нешто више могао или морао да одбрани. Пар удараца фудбалера Бешикташа из даљине заустављао је али је после четири примљена гола оцена лоша - 5.

Миладин Стевановић - не само због чињенице да је са 18 година дебитовао у утакмици са бољим противником, по киши и у мечу где је пола сата ваљало играти на -4 млади играч одбране 'црно-белих' заслужио је пуно похвала. Борио се са физички јачим и спремнијим ривалима, покушавао да помогне у нападу, ни једног тренутка није деловао уплашено - 6,5.

Лазар Ћирковић - после солидних партија и на европској и на домаћој сцени, недовољно сигуран и брз. Имао пред собом добре нападаче, звезду каква је Демба Ба али није успео да одигра онако како је играо против Тотенхема - 5,5.

Војислав Станковић - превише лопти пролазило је кроз средину и стекао се утисак да гости голове постижу лако. То је добрим делом кривица левог штопера 'црно-белих' - 5.

Владимир Волков - несигуран и неубедљив и у фази одбране и када је екипа покушавала да крене напред. Са Пантићем као слабом подршком изгубио већину дуела са Хачинсоном и Кавлаком - 5.

Бранко Илић - мање неубедљив део дефанзивне везне линије, углавном добијао дуеле са играчима гостију али са мало употребљивих лопти за саиграче и пар грешака - 5,5.

Никола Дринчић - јунак претходног 'вечитог дербија' и један од најкомплетнијих играча Партизана одиграо је лоше. Борио се и трудио и поред повреде коју 'вуче' али је ефекат био врло мали - 5.

Андрија Живковић - млади репрезентативац имао је најзрелију прилику на утакмици за Партизан, на 0:1 могао да донесе изједначење, трудио се и трчао али није урадио ништа због чега би заслужио добру оцену. Физички слабији од ривала често упадљиво немоћан - 5.

Данило Пантић - храбрији и сигурнији у дуелу са Тотенхемом, недовољно спреман да преузме одговорност и безопасан по гол противника. Било би нереално очекивати да у првој сениорској сезони влада тереном у дуелу са Бешикташом али се очекивало више - 5.

Данко Лазовић - немоћан у већини ситуација. Играч који је у каријери мучио боље штопере од Франка и Сивока није успео да створи праву прилику саиграчима или уђе у озбиљну шансу - 5.

Петар Шкулетић - навијачи су најбољег стрелца 'црно-белих' чекали са нестрпљењем после суспензије али је он после промашаја у дербију у дуелу са Бешикташом био прилично безопасан. Створио једину праву прилику за Партизан али је то за 90 минута мало - 5.

Саша Марковић - ушао у игру раније него иначе, за пола сата на терену није урадио ништа што би се памтило, борио се и играо дисциплиновано - 5,5.

Никола Нинковић - провео на терену 30 минута али је тешко сетити се нечега што је урадио - 5.

Петар Грбић - уписао наступ у Лиги Европе без значајнијег учинка. На тренутке натерао гледаоце да се запитају да ли је одлука да не почне у стартној постави била добра али не и да жале за тим - 5,5.

Марко Николић - тренер Партизана је повукао храбар потез, са вероватно најмлађом десном страном терена у историји европских купова, тројицом осамнаестогодишњака у првих једанаест и са двојицом нападача изашао на мегдан искуснијој и физички јачој екипи и примио четири гола. Ако је играче други гол гостију 'убио' њега није смео, очајан почетак другог дела иде на Николићеву душу. Пораз од Бешикташа најубедљивији је његов пораз од када је дошао у Хумску, и резултатски и по игри екипе.

Био би грех завршити без помињања управе 'црно-белих' и навијача.

Они од којих се, по правилу, очекују проблеми и због којих су се многи плашили нових невоља одрадили су свој део посла одлично - бодрили екипу којој не иде, скоро да нису вређали противника и завршили певајући после 0:4. Без иједног инцидента, бакље, петарде, помогли да клуб избегне могуће нове казне а ситуација пред одлуку о прекинутом мечу Србија - Албанија постане гора.

Управа Партизана је, то је већ довољно пута написано, изгубила још једну битку. Не због пораза екипе на терену и чињенице да се на боду или бодовима неће зарадити новац од УЕФА, слаба посета, нови терен који не 'пије воду', уз екипу којој евидентно недостаје пар квалитетних играча и која на дресовима ни на европској сцени нема име спонзора, само су употпунили слику спорног учинка људи који већ годинама најављују јачи и за велику сцену конкурентнији Партизан.

Због тога је убедљиво вођство у домаћем првенству уз две победе над највећим ривалом у овој календарској години и даље знатно мање од онога што је обећано.

А чињеница да је најрепрезентативнији представник српског фудбала у овом тренутку преслаб за водећу екипу турске лиге вратила би нас само на почетак...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дејанпд

24.10.2014 22:22

Ја бих рекао,као лаик, да су стајали превише далеко од супарничких играча,а опет нису покривали простор,па се није знало ко чува којег играча, захваљујући томе добили два,а можда и три гола, осим тога, нема контроле лопте и адекватног кретања без лопте, што се види из чињенице кад Партизан има лопту у посједу! Не знају шта ће с њом,три паса су успјех додавања,ако изузмемо оно на својој половини измедју штопера и голмана, укратко чим противник крене узме лопту,а Пфц добар само кад опструише игру противника, нарочито на средини или на 25 метара од свог гола, након таквих освајања посједа све вриједно помена у нападу и направили. Корекција горњег текста за Дринчића и Нинковића. Дринчић крив за један гол, а можда и два. Директни кривац Нинковић кад год је имао добру шансу за асистенцију или проигравање правио потез више-улазио у дриблинг и на тај начин упропаштавао офанзивне акције. Можда гријешим, али Делија сам,па се не контам можда у црно-бијелу тактику. Можда немам права коментарисати ;-), али ја сам тако видио синоћ утакмицу. Јос бод би био премија уз онакву игру. реално

ОДГОВОРИТЕ