Адвокат: Кажњена је само Србија!

Холанђанин на клупи "орлова" изненађен је одлуком Контролне и дисциплинске комисије УЕФА о прекинутом мечу против Албаније.

Фудбал 24.10.2014 | 18:15
Адвокат: Кажњена је само Србија!

Дик Адвокат, човек са запада Европе, који је већи део живота провео тамо и усвојио западњачку логику, са чуђењем је прокоментарисао одлуку УЕФА, да "орлови" добију прекинуту утакмицу против Албаније резултатом 3:0, али да им три бода буду одузета.
"Епилог је за мене, као селектора Србије, једноставно невероватан. Кажњена је само једна страна, а то је Србија", рекао је Адвокат за сајт ФСС.

"Чудна ситуација је и када погледате табелу - одиграли смо две утакмице, ниједну нисмо изгубили, пише да имамо једну победу, а освојили смо само бод".

Холандски стратег мишљења је да су Албанци прошли "веома добро", губитком меча и новчаном казном.

"Не разумем зашто су кажњени новчано, у чему је смисао тога? Они нису хтели да наставе утакмицу под било којим околностима, како те вечери, са или без публике, тако и сутрадан..."

У наставку квалификација имаћемо јако тежак посао, посебно што нам група броји једну екипу мање од других, па се игра и мањи број утакмица.

"Стичем утисак да неко, нажалост, не жели да Србија буде учесник Европског првенства у Француској, али ми ћемо урадити све да победама испунимо свој циљ. Верујем у екипу, иако ћемо наредне две утакмице код куће морати да играмо без подршке навијача".

Дик Адвокат додао је да УЕФА због специфичних политичких односа није смела да сврста Србију и Албанију у исту групу квалификација за ЕУРО 2016, с обзиром на то да већ постоји пракса раздвајања репрезентација када за тиме постоји реална потреба.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

24.10.2014 16:57

Сиптари су знали да це Србија бити казњена зато и јесу направили циркус,али нека иста та Албанија це у скорије вријеме загорцати зивот истој тој Европу која је сада штити.

ОДГОВОРИТЕ