Advokat: Kažnjena je samo Srbija!

Holanđanin na klupi "orlova" iznenađen je odlukom Kontrolne i disciplinske komisije UEFA o prekinutom meču protiv Albanije.

Fudbal 24.10.2014 | 18:15
Advokat: Kažnjena je samo Srbija!

Dik Advokat, čovek sa zapada Evrope, koji je veći deo života proveo tamo i usvojio zapadnjačku logiku, sa čuđenjem je prokomentarisao odluku UEFA, da "orlovi" dobiju prekinutu utakmicu protiv Albanije rezultatom 3:0, ali da im tri boda budu oduzeta.
"Epilog je za mene, kao selektora Srbije, jednostavno neverovatan. Kažnjena je samo jedna strana, a to je Srbija", rekao je Advokat za sajt FSS.

"Čudna situacija je i kada pogledate tabelu - odigrali smo dve utakmice, nijednu nismo izgubili, piše da imamo jednu pobedu, a osvojili smo samo bod".

Holandski strateg mišljenja je da su Albanci prošli "veoma dobro", gubitkom meča i novčanom kaznom.

"Ne razumem zašto su kažnjeni novčano, u čemu je smisao toga? Oni nisu hteli da nastave utakmicu pod bilo kojim okolnostima, kako te večeri, sa ili bez publike, tako i sutradan..."

U nastavku kvalifikacija imaćemo jako težak posao, posebno što nam grupa broji jednu ekipu manje od drugih, pa se igra i manji broj utakmica.

"Stičem utisak da neko, nažalost, ne želi da Srbija bude učesnik Evropskog prvenstva u Francuskoj, ali mi ćemo uraditi sve da pobedama ispunimo svoj cilj. Verujem u ekipu, iako ćemo naredne dve utakmice kod kuće morati da igramo bez podrške navijača".

Dik Advokat dodao je da UEFA zbog specifičnih političkih odnosa nije smela da svrsta Srbiju i Albaniju u istu grupu kvalifikacija za EURO 2016, s obzirom na to da već postoji praksa razdvajanja reprezentacija kada za time postoji realna potreba.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

24.10.2014 16:57

Siptari su znali da ce Srbija biti kaznjena zato i jesu napravili cirkus,ali neka ista ta Albanija ce u skorije vrijeme zagorcati zivot istoj toj Evropu koja je sada štiti.

ODGOVORITE