Данас се завршава бројање гласова

Главни центар за бројање у Сарајеву требало би током дана да заврши посао бројања гласачких листића путем поште, гласова у одсуству, потврђених гласачких листића, гласова путем мобилних тимова и из дипломатско-конзуларне мреже.

Босна и Херцеговина 24.10.2014 | 07:50
Данас се завршава бројање гласова

Портпарол Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ Максида Пирић рекла је да се не зна број непребројаних гласачких листића те врсте који се налазе у врећама у Главном центру за бројање. 

"Ради се у континуитету. Док не отворимо врећу, не знамо број поштанских пакета у њој. Укупан број тих листића ћемо знати на крају бројања", рекла је Пирићева јуче новинарима у Сарајеву након сједнице ЦИК-а БиХ.

У Главном центру за бројање у Сарајеву јуче су бројани гласови са 48 бирачких мјеста по захтјеву главног контролора, а данас ће бити бројани гласови са 14 бирачких мјеста, те ће тако бити завршено бројање укупно 62 бирачка мјеста по захтјеву главног контролора.

"Током викенда требало би да то све објединимо, да додатно испровјеравамо, да бисмо почетком наредне седмице објавили утврђене комплетне изборне резултате, када ће почети и рок од три дана које ће странке имати да поднесу захтјеве за поновно бројање, као и за улагање жалби и приговора", рекла је Пирићева.

Она је напоменула да до сада није било налога главног контролора за поновно бројање бирачких мјеста за Предсједништво БиХ и за предсједника и потпредсједника Републике Српске.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

27.10

24.10.2014 14:39

Тек у понедељак је готово са постом, лаганини.

ОДГОВОРИТЕ