Danas se završava brojanje glasova

Glavni centar za brojanje u Sarajevu trebalo bi tokom dana da završi posao brojanja glasačkih listića putem pošte, glasova u odsustvu, potvrđenih glasačkih listića, glasova putem mobilnih timova i iz diplomatsko-konzularne mreže.

Bosna i Hercegovina 24.10.2014 | 07:50
Danas se završava brojanje glasova

Portparol Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Maksida Pirić rekla je da se ne zna broj neprebrojanih glasačkih listića te vrste koji se nalaze u vrećama u Glavnom centru za brojanje. 

"Radi se u kontinuitetu. Dok ne otvorimo vreću, ne znamo broj poštanskih paketa u njoj. Ukupan broj tih listića ćemo znati na kraju brojanja", rekla je Pirićeva juče novinarima u Sarajevu nakon sjednice CIK-a BiH.

U Glavnom centru za brojanje u Sarajevu juče su brojani glasovi sa 48 biračkih mjesta po zahtjevu glavnog kontrolora, a danas će biti brojani glasovi sa 14 biračkih mjesta, te će tako biti završeno brojanje ukupno 62 biračka mjesta po zahtjevu glavnog kontrolora.

"Tokom vikenda trebalo bi da to sve objedinimo, da dodatno isprovjeravamo, da bismo početkom naredne sedmice objavili utvrđene kompletne izborne rezultate, kada će početi i rok od tri dana koje će stranke imati da podnesu zahtjeve za ponovno brojanje, kao i za ulaganje žalbi i prigovora", rekla je Pirićeva.

Ona je napomenula da do sada nije bilo naloga glavnog kontrolora za ponovno brojanje biračkih mjesta za Predsjedništvo BiH i za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

27.10

24.10.2014 16:39

Tek u ponedeljak je gotovo sa postom, laganini.

ODGOVORITE