Вучић не одговара на провокације Раме

Српски премијер Александар Вучић рекао је да не жели да тумачи изјаву албанског премијера Едија Раме да би било добро да Србија и Косово потпишу мировни споразум, те додао да не жели чак ни оштро да реагује на такве провокације.

Србија 23.10.2014 | 22:13
Вучић не одговара на провокације Раме

Послије састанка са европским комесарима Штефаном Филеом и Јиркијем Катаиненом, Вучић је рекао да се Србија бави својим унутрашњим стварима и да не би волио да се бави унутрашњим стварима и политиком неких других земаља.

"Не желим чак ни оштро да реагујем, не зато што немам лични понос или зато што не умем да браним понос грађана Србије, него зато што сматрам да су важније ствари пред нама и да морамо да решавамо проблеме, а не да стичемо политичке проблеме препуцавајући се са неким, а на томе се најлакше добијају поени", рекао је Вучић.

Што се тиче односа Србије и Албаније, Вучић је рекао да он за разлику од других политичара не воли да се дичи и не воли да виче када неко није присутан.

"Некако је то код нас увек било помало часније да у нечијем присуству то урадите. Ја нисам приметио да постоји било какав рат нити било шта слично, али шта ћете, различити су пориви људи да се баве политиком. Мислим да је било веома важно да ми можемо да разговарамо макар се у много чему не слагали", додао је он.

Он је поновио да није случајно рекао да се разлика између Србије и неких других огледа у томе што су у Србији ухапшени апсолутно сви починиоци напада на горанске и албанске пекаре и посластичарнице на територији Војводине.

"Ухапсили смо и Мађара и Хрвата због онога шта су урадили у Суботици, као све Србе који су гађали камењем пекаре. А неки други нису били у стању ни да осуде заставу велике Албаније. Мислим да та разлика довољно говори о одговорности и озбиљности свих", истакао је Вучић.

Он је рекао да не жели да стиче поене на националистичкој и шовинистичкој реторици, него да заједно са владом Србије и предсједником Србије водим земљу и да у тој земљи људи живе у миру, да то буде нормална, успјешна и економски снажна земља.

Вучић је рекао да је за њега важно да позове припаднике албанске, мађарске, бошњачке националности да изађу на изборе у недјељу у Србији за националне савјете и да вјерује да ће ти избори протећи у миру и реду и да ће Србија положити још један велики и важан испит.

"Посебно позивам Бошњаке да изађу у великом броју, да покажемо да оно што нам се последњи пут догодило био један инцидент и пролазна појава и да нам се више никада такве ствари неће дешавати. Бошњаци имају право да изаберу свој национални савет. Позивам и све остале припаднике националних мањина да учествују у изборима за националне савете", рекао је Вучић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вук

24.10.2014 04:32

Тако је Вуцицу, не дај да те испровоцира!

ОДГОВОРИТЕ