Тачи: Није било лако да Дачићем

Косовски премијер Хашим Тачи изјавио је данас у Бриселу да му није било лако да води дијалог са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем, али да је Бриселски споразум било неопходно постићи.

Регион 23.10.2014 | 17:13
Тачи: Није било лако да Дачићем

"Није ми било лако да разговарам са Дачићем након стогодишњег сукоба Србије и Косова", рекао је Тачи на опроштајном сусрету са одлазећом високом представницом Европске уније Кетрин Ештон.

 "Данас је сасвим нормално да се Дачић у Београду среће са министром спољних послова Косова Енвером Хоџајем", рекао је Тачи.

 Он је одао признање напорима које је Ештон уложила у дијалог и обећао да ће се он наставити како би и Србија и Косово могли да напредују ка ЕУ.

 Ештон је указала да је кроз досадашњи дијалог о нормализацији много постигнуто, али да много тек треба да се уради.

 "Знам да се суочавате са озбиљним изазовима", рекла је она, осврћући се на уставну и парламентарну кризу која већ мјесецима потреса Косово.

 "Шта год да се деси, дијалог треба наставити како би се народима омогућио мир и стабилност", рекла је она, изражавајући наду да ће сви народи Западног Балкана бити народи ЕУ.

Ештонову ће функцији високе представнице у новој Комисији насљедити Италијанка Федерика Могерини.

Ештонова, под чијим су се покровитељством вођени разговори Београда и Приштине, у понедјељак је имала опроштајни сусрет са првим потпредсједником Владе и министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем.

Коментари / 0

Оставите коментар