Видео: Знате 'хаку'? А шта ћемо сад Новозеланђани?!

Традиционални новозеландски плес Хака упражњавају мушке репрезентације те земље, у знак поштовања старих обичаја урођеника те државе, Маора. Атракција на спортским догађајима, обично се претвори у пуко уживање публике и помало "утеравање страха у кости" ривалу, но не и превише, али се десило по први пут да Новозеланђанима, који се сматрају владарима рагбија, неко управо у том споту - "изађе на црту" током Хаке.

Остали спортови 23.10.2014 | 11:40
Видео: Знате 'хаку'? А шта ћемо сад Новозеланђани?!

Састале су се младе репрезентације Новог Зеланда и Аустралије, у спорту који обе државе сматрају својим омиљеним, а дерби комшија почео је прилично неочекивано
.
Баш када су "ол-блекси" кренули са Хаком, млади репрезентативци Аустралије су се загрлили и кренули ка ривалима. Стали су на свега пола метра од њих, можда и мање.

Хака, тај стари ратни плес, одмах је почео да добија на додатном интезитету, но млади Аустралијанци нису одступали. Штавише, као да су својим чврстим стајањем, пред лицима супарника, изазвали љутњу Новозеланђана, те је по окончању извођења традиционалног ритуала дошло и до малог кошкања, срећом - завршеног само на неколико одгуривања.

За оне којима је рагби важнији од плеса, ево и детаља са утакмице: победили су млади Новозеланђани са 15:14, а Аустралијанци су у последњој секунди промашили шут за победу:

Коментари / 0

Оставите коментар