Video: Znate 'haku'? A šta ćemo sad Novozelanđani?!

Tradicionalni novozelandski ples Haka upražnjavaju muške reprezentacije te zemlje, u znak poštovanja starih običaja urođenika te države, Maora. Atrakcija na sportskim događajima, obično se pretvori u puko uživanje publike i pomalo "uteravanje straha u kosti" rivalu, no ne i previše, ali se desilo po prvi put da Novozelanđanima, koji se smatraju vladarima ragbija, neko upravo u tom spotu - "izađe na crtu" tokom Hake.

Ostali sportovi 23.10.2014 | 11:40
Video: Znate 'haku'? A šta ćemo sad Novozelanđani?!

Sastale su se mlade reprezentacije Novog Zelanda i Australije, u sportu koji obe države smatraju svojim omiljenim, a derbi komšija počeo je prilično neočekivano
.
Baš kada su "ol-bleksi" krenuli sa Hakom, mladi reprezentativci Australije su se zagrlili i krenuli ka rivalima. Stali su na svega pola metra od njih, možda i manje.

Haka, taj stari ratni ples, odmah je počeo da dobija na dodatnom intezitetu, no mladi Australijanci nisu odstupali. Štaviše, kao da su svojim čvrstim stajanjem, pred licima suparnika, izazvali ljutnju Novozelanđana, te je po okončanju izvođenja tradicionalnog rituala došlo i do malog koškanja, srećom - završenog samo na nekoliko odgurivanja.

Za one kojima je ragbi važniji od plesa, evo i detalja sa utakmice: pobedili su mladi Novozelanđani sa 15:14, a Australijanci su u poslednjoj sekundi promašili šut za pobedu:

Komentari / 0

Ostavite komentar