Поништена пресуда Харису Чаушевићу

Апелационо веће Суда БиХ поништило пресуду од 45 година затвора радикалном исламисти Харису Чаушевићу, због терористичког напада на полицијску станицу у Бугојну.

Босна и Херцеговина 22.10.2014 | 16:14
Поништена пресуда Харису Чаушевићу

Веће је наложило обнову судског поступка.Пресуда од 45 година затвора је највећа коју је могуће изрећи у БиХ за терористичко деловање. Чаушевић је на ту затворску казну осудјен у децембру 2013. године, након што је утврдјено да је организовао и извео бомбашки напад на полицијску станицу у Бугојну, у јуну 2010.

У страховитој експлозији тада је погинуо полицајац Тарик Љубушкић, тешко је повредјена полицијска службеница Едина Хиндић, а лакше повреде задобило је још пет полицајаца.

Чаушевићев адвокат Ифет Ферагет тврди да је у првостепеном поступку почињен читав низ процедуралних грешака, што је у завршници и довело до поништења те пресуде.

Као највећи пропуст Тужилаштва БиХ, он је навео то што одбрана никада није добила све доказне материјале који су теретили његовог клијента, а сада очекује сазивање статусне конференције на којој ће бити одредјено који ће докази бити поново изводјени.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

босс

22.10.2014 14:25

Занимљиво је то да је истицао рок за притвор и за 24 сата донесена пресуда, знаци толико су азурни да нису гледали рокове кад му истице максимални рок притвора. Тузиластво у БиХ и сами судски процеси су као из цртаних филмова. Уз дууузно постовање судијама којих има и даље непристрасних ни према коме!

ОДГОВОРИТЕ