Протести подршке радницима у Тузли

Пленум грађана Бугојна данас је на Градском тргу у том граду организовао протест у знак подршке радницима Тузланског кантона.

Босна и Херцеговина 22.10.2014 | 15:05
Протести подршке радницима у Тузли

"Ми се од самог почетка боримо за права свих обесправљених радника и грађана у БиХ, и надамо се да ћемо успјети у томе. Пленум грађана ће се и даље солидарисати са свим радницима у свим дијеловима БиХ. У недјељу је одржан шири скуп у Зеници гдје је и договорено се од 20. октобра у свим градовима организирају неформалне групе, које ће на овај начин пружати подршку обесправљеним радницима", казао је Ханас Хајдаревић, члан Пленума грађана Бугојно.

Према његовим ријечима, ово је још једна у низу активности које Пленум организује с циљем тражења начина за остваривање радничких права.Учесници мирних протеста поручили су властима и свима који су одговорни за тешко стање радника и већине грађана у БиХ да крену "радити посао за који су добро плаћени, а радницима пропалих фирми осигурају минимум достојанства и право на рад и живот“.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сибица

22.10.2014 16:39

Пленум?Сто ми је ово од некуд познато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

23.10.2014 08:29

То је опљачкано прије најмање 15-ак година, нема те власти која ће то испеглати, помаже само (и то дјелимично), одузимање све имовине тадашњим "владарима" па и њиховој родбини!

ОДГОВОРИТЕ