Protesti podrške radnicima u Tuzli

Plenum građana Bugojna danas je na Gradskom trgu u tom gradu organizovao protest u znak podrške radnicima Tuzlanskog kantona.

Bosna i Hercegovina 22.10.2014 | 15:05
Protesti podrške radnicima u Tuzli

"Mi se od samog početka borimo za prava svih obespravljenih radnika i građana u BiH, i nadamo se da ćemo uspjeti u tome. Plenum građana će se i dalje solidarisati sa svim radnicima u svim dijelovima BiH. U nedjelju je održan širi skup u Zenici gdje je i dogovoreno se od 20. oktobra u svim gradovima organiziraju neformalne grupe, koje će na ovaj način pružati podršku obespravljenim radnicima", kazao je Hanas Hajdarević, član Plenuma građana Bugojno.

Prema njegovim riječima, ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje Plenum organizuje s ciljem traženja načina za ostvarivanje radničkih prava.Učesnici mirnih protesta poručili su vlastima i svima koji su odgovorni za teško stanje radnika i većine građana u BiH da krenu "raditi posao za koji su dobro plaćeni, a radnicima propalih firmi osiguraju minimum dostojanstva i pravo na rad i život“.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

sibica

22.10.2014 16:39

Plenum?Sto mi je ovo od nekud poznato.

ODGOVORITE
Name

xy

23.10.2014 08:29

To je opljačkano prije najmanje 15-ak godina, nema te vlasti koja će to ispeglati, pomaže samo (i to djelimično), oduzimanje sve imovine tadašnjim "vladarima" pa i njihovoj rodbini!

ODGOVORITE