МОК признаје Косово?!

Олимпијски комитет Србије обавештен је о томе да је тзв. Република Косово поднела захтев за пуноправно чланство у МОК.

Остали спортови 22.10.2014 | 18:40
МОК признаје Косово?!

Такозвана Република Косово поднела је овог уторка захтев за пуноправно чланство у Међународном олимпијском комитету.

Ова вест стигла је брзо и у Србију.
Тим поводом, реаговао је и Олимпијски комитет Србије.

Саопштење које смо примили преносимо у целости:

"Олимпијски комитет Србије обавештен је од стране Међународног олимпијског комитета о званично поднетој иницијативи од стране једнострано признате Републике Косово за пријем у пуноправно чланство у МОК – у и заједно са државним органима Републике Србије блиско сарађује по том питању.


Сви надлежни органи у Србији су благовремено обавештени о покушајима једнострано проглашене Републике Косово да путем различитих канала дође до чланства у Међународном олимпијском комитету који трају пуне четири године, а које је Олимпијски комитет Србије успешно заустављао.


Имамо информацију да су чланови Међународног олимпијског комитета спремни да овога пута дају подршку овој иницијативи, иако смо у сарадњи са надлежним државним институцијама, у више наврата инсистирали да су такве активности неприхватљиве.

Овакав пријем би представљао изузетак који се није догодио у скоријој историји, обзиром да у том периоду ни један национални олимпијски комитет није примљен у чланство Међународног олимпијског комитета, а да претходно та земља није примљена у чланство Уједињених нација", наводи се у сопштењу ОКС.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЦИЦВАРА

22.10.2014 17:18

А ГДЈЕ ЈЕ ПЕЦАТ?

ОДГОВОРИТЕ