MOK priznaje Kosovo?!

Olimpijski komitet Srbije obavešten je o tome da je tzv. Republika Kosovo podnela zahtev za punopravno članstvo u MOK.

Ostali sportovi 22.10.2014 | 18:40
MOK priznaje Kosovo?!

Takozvana Republika Kosovo podnela je ovog utorka zahtev za punopravno članstvo u Međunarodnom olimpijskom komitetu.

Ova vest stigla je brzo i u Srbiju.
Tim povodom, reagovao je i Olimpijski komitet Srbije.

Saopštenje koje smo primili prenosimo u celosti:

"Olimpijski komitet Srbije obavešten je od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta o zvanično podnetoj inicijativi od strane jednostrano priznate Republike Kosovo za prijem u punopravno članstvo u MOK – u i zajedno sa državnim organima Republike Srbije blisko sarađuje po tom pitanju.


Svi nadležni organi u Srbiji su blagovremeno obavešteni o pokušajima jednostrano proglašene Republike Kosovo da putem različitih kanala dođe do članstva u Međunarodnom olimpijskom komitetu koji traju pune četiri godine, a koje je Olimpijski komitet Srbije uspešno zaustavljao.


Imamo informaciju da su članovi Međunarodnog olimpijskog komiteta spremni da ovoga puta daju podršku ovoj inicijativi, iako smo u saradnji sa nadležnim državnim institucijama, u više navrata insistirali da su takve aktivnosti neprihvatljive.

Ovakav prijem bi predstavljao izuzetak koji se nije dogodio u skorijoj istoriji, obzirom da u tom periodu ni jedan nacionalni olimpijski komitet nije primljen u članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta, a da prethodno ta zemlja nije primljena u članstvo Ujedinjenih nacija", navodi se u sopštenju OKS.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

CICVARA

22.10.2014 17:18

A GDJE JE PECAT?

ODGOVORITE