Преминуо дизајнер Оскар де ла Рента

Модни дизанер, један од најутицанијих дизајнера друге половине 20. века, човек који је облачио прве даме САД и холивудске звезде, преминуо је у понедељак.

Мода и љепота 22.10.2014 | 05:06
Преминуо дизајнер Оскар де ла Рента

Модни дизанер Оскар де ла Рента, један од најутицанијих дизајнера друге половине 20. века, човек који је облачио прве даме САД и холивудске звезде, преминуо је у понедељак у 82. години, преносе агенције.

Њујорк тајмс преноси да је Де ла Рента преминуо од рака.

Рођен у истакнутој породици у Доминиканској републици, Де ла Рента је студирао уметност у Шпанији али га је мода привлачила и прве кораке направио је уз шпанског дизајнера Кристобала Баленсијагу.

Име је стекао 1960их када је почео да "облачи" прву даму Жаклину Кенеди и потом отворио своју компанију у Њујорку 1965.

Познат је као један од "класичних" креатора, познат по изразито женственим креацијама, ласкавим силуетама са пуним сукњама, уским струком и често у нежним бојама и са цветним мотивима.

Најскорији Де ла Рентин пројекат била је венчаница за Амал Клуни која се за Џорџа Клунија удала прошлогмесеца у Венецији.

Сам Де ла Рента, са својом елегантном фигуром, био је омиљена личност њујоршког света моде. Омиљени је дизајнер утицајне уреднице америчког Вога Ане Винтур и глумице Саре Џесике Паркер.

Његов класични стил веома је популаран на црвеном тепиху и нарочито одговара укусима првих дама које су биле његови највернији клијенти.

Коментари / 0

Оставите коментар