Годишњица смрти Јованке Броз

Годину дана прошло је од смрти Јованке Броз. Букете ружа на њен гроб у Кући цвећа, лево од Титовог гроба, положиле су јуче њене сестре Нада Будисављевић и Зора Алексић и сестрић Горан Алексић.

Србија 20.10.2014 | 19:24
Годишњица смрти Јованке Броз

Непрестано плачући спустиле су руже и потом стајале неколико тренутака над плочом од белог венчачког мермера са натписом од златних слова “Јованка Броз 1924 - 2013.”

Посета Јованкином гробу нарочито је тешко пала Зори, коју је син Горан све време придржавао испод руке.

Истовремено се на гробу удвице доживотног председника Југославије окупило још поштовалаца и рођака, а међу њима и Мира Даутовић из Зрењанина.

- Јованкина и моја баба биле су рођене сестре. А након Титове смрти, Јованка је први пут изашла из куће и Београда да би дошла код мене, у Зрењанин. Било је то 31. јануара 1982. године - сећа се Мира Даутовић.

Јованка је, наиме, тада долазила како би на локалном гробљу одала пошту погинулим саборцима, па је свартила и до рођаке. Виђале су се и наредних година, и биле у телефонском контакту.

- Последњи пут чуле смо се 20 дана пре него што је умрла - додаје Мира, док је под руку воде ћерка и зет.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

хуманитарац

20.10.2014 17:31

Нека почива у миру велика хероина велике Југославије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

21.10.2014 07:34

А зашто је велика хероина, наведи ми њена хумана дјела? Популарна је јер је била Титова жена, а личних заслуга није имала.

ОДГОВОРИТЕ