Godišnjica smrti Jovanke Broz

Godinu dana prošlo je od smrti Jovanke Broz. Bukete ruža na njen grob u Kući cveća, levo od Titovog groba, položile su juče njene sestre Nada Budisavljević i Zora Aleksić i sestrić Goran Aleksić.

Srbija 20.10.2014 | 19:24
Godišnjica smrti Jovanke Broz

Neprestano plačući spustile su ruže i potom stajale nekoliko trenutaka nad pločom od belog venčačkog mermera sa natpisom od zlatnih slova “Jovanka Broz 1924 - 2013.”

Poseta Jovankinom grobu naročito je teško pala Zori, koju je sin Goran sve vreme pridržavao ispod ruke.

Istovremeno se na grobu udvice doživotnog predsednika Jugoslavije okupilo još poštovalaca i rođaka, a među njima i Mira Dautović iz Zrenjanina.

- Jovankina i moja baba bile su rođene sestre. A nakon Titove smrti, Jovanka je prvi put izašla iz kuće i Beograda da bi došla kod mene, u Zrenjanin. Bilo je to 31. januara 1982. godine - seća se Mira Dautović.

Jovanka je, naime, tada dolazila kako bi na lokalnom groblju odala poštu poginulim saborcima, pa je svartila i do rođake. Viđale su se i narednih godina, i bile u telefonskom kontaktu.

- Poslednji put čule smo se 20 dana pre nego što je umrla - dodaje Mira, dok je pod ruku vode ćerka i zet.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

humanitarac

20.10.2014 17:31

Neka počiva u miru velika heroina velike Jugoslavije.

ODGOVORITE
Name

СС

21.10.2014 07:34

А зашто је велика хероина, наведи ми њена хумана дјела? Популарна је јер је била Титова жена, а личних заслуга није имала.

ODGOVORITE