Србија одговорно приступа преговорима

Србија озбиљно и одговорно приступа процесу преговора са ЕУ, због чега очекује да њен труд буде верификован што скоријим отварањем поглавља 32 и 35, поручио је данас први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Србија 20.10.2014 | 18:25
Србија одговорно приступа преговорима

Дачић је одржао брифинг за амбасадоре држава чланица ЕУ, представника институција ЕУ и амбасаде САД о најважнијим активностима МСП у протеклој недељи на којем је информисао је о резултатима посете руског
председника Путина, будућим програмима и споразумима билатералне сарадње Републике Србије и Руске Федерације.

Поновио је и да Република Србија остаје чврсто опредељена да напредује ка чланству у ЕУ, што је потврђено и на заједничкој конференцији за новинаре председника Владе Александра Вучића и председника Руске Федерације Владимира Путина.

Везано за посету албанског председника Владе, министар Дачић је обавестио да су се обе стране сагласиле да се ова посета одложи за 10. новембар, чиме се недвосмислено потврђује значај сарадње у региону, саопштило је Министарство спољних послова.

Србија је спремна да уложи напор у превазилажењу ситуације настале услед инцидента током фудбалске утакмице Србија-Албанија, закључио је министар Дачић.

Коментари / 0

Оставите коментар