Srbija odgovorno pristupa pregovorima

Srbija ozbiljno i odgovorno pristupa procesu pregovora sa EU, zbog čega očekuje da njen trud bude verifikovan što skorijim otvaranjem poglavlja 32 i 35, poručio je danas prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Srbija 20.10.2014 | 18:25
Srbija odgovorno pristupa pregovorima

Dačić je održao brifing za ambasadore država članica EU, predstavnika institucija EU i ambasade SAD o najvažnijim aktivnostima MSP u protekloj nedelji na kojem je informisao je o rezultatima posete ruskog
predsednika Putina, budućim programima i sporazumima bilateralne saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije.

Ponovio je i da Republika Srbija ostaje čvrsto opredeljena da napreduje ka članstvu u EU, što je potvrđeno i na zajedničkoj konferenciji za novinare predsednika Vlade Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

Vezano za posetu albanskog predsednika Vlade, ministar Dačić je obavestio da su se obe strane saglasile da se ova poseta odloži za 10. novembar, čime se nedvosmisleno potvrđuje značaj saradnje u regionu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Srbija je spremna da uloži napor u prevazilaženju situacije nastale usled incidenta tokom fudbalske utakmice Srbija-Albanija, zaključio je ministar Dačić.

Komentari / 0

Ostavite komentar