Албанци провоцирају нове сукобе

Градоначелник сјеверне Косовске Митровице Горан Ракић изјавио је данас да Албанци у том граду отворено желе да испровоцирају нове сукобе са Србима и да о томе свједоче посљедњи напади на објекте сјеверно од Ибра.

Србија 20.10.2014 | 14:21
Албанци провоцирају нове сукобе

Непознати нападачи бацили су синоћ три "молотовљева коктела" испред бивше зграде Скупштине општине у сјеверној Косовској Митровици, у којој се сада налазе просторије Цивилне заштите, а потом су објекат каменовали."То је равно покушају убиства људи који су били у згради. У том објекту је служба Цивилне заштите, легална институција која се бави помогањем грађана северне Косовске Митровице и читавог северног дела Косова", навео је Ракић.

Он је у саопштењу оцијенио да напад на зграду представља напад на све Србе на сјеверу Косова и, истовремено, на све Србе у Покрајини, преносе београдски медији.Ракић је осудио све облике насиља, како оне који се дешавају на Косову и Метохији, тако и оне у централној Србији, истичући да су облици насиља на Космету несразмјерно опаснији у односу на оне у другим дијеловима Србије.

"Органи безбедности на Косову и Метохији нису максимално посвећени одржавању мира и стабилности, стога и инциденти на етничкој основи у Покрајини имају сасвим другачију оштрицу и циљ, у односу на инциденте у другим деловима Србије", рекао је Ракић.Он је рекао да би могли настати, како је навео, много теже посљедице ако Албанци из јужног дијела Митровице наставе са провокацијама.

Ракић је изразио захвалност српској заједници на сјеверу Косовске Митровице што није насједала на посљедње провокације Албанаца и истакао да је тиме показала зрелост и спремност на суживот на Косову и Метохији.Синоћњи инцидент се догодио на очиглед патроле косовске полиције, која није успјела да ухвати виновнике.

Очевици су рекли да је група од четири или пет младића дошла из јужног дијела Косовске Митровице преко понтонског моста, који се налази преко пута зграде Цивилне заштите.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

амела

20.10.2014 12:25

Никакво цудо, сиптари нису никада ниста постено стекли, краду, отимају, убијају, продају дрогу и крију се иза ледја лицемјерног запада инаце кукавице без граница. Увијек ноз у ледја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бериша

20.10.2014 12:35

Каква цивилна заштита, то су наоружани резервни војници и официри који себе називају цивилном заштитом, и као таква представља легитимни војни циљ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦ

20.10.2014 13:47

Опет их куражи бјелосвјетска багра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

21.10.2014 19:27

Амела, свака част за коментар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

22.10.2014 19:38

Браво за коментар од Амеле, шиптари су фукаре људи без морала и поштења, немају храбрости ако није пет на једног, обична багра, амерички дупелизци, никад немају храбрости да стану иза дјела које су направили, кукавице, сваки народ има по чему је познат они су познати по крађи, убиствима, силовању, клању, дроги...

ОДГОВОРИТЕ