Путин и Берлускони ћаскали до јутра

Након напорног састанка са немачком канцеларком Ангелом Меркел, Владимир Путин је у Милану посетио свог старог пријатеља који тренутно служи казну за утају пореза.

 

Свијет 20.10.2014 | 13:16
Путин и Берлускони ћаскали до јутра

Иако правила кућног притвора налажу да Берлускони сме да напушта своју вилу у предграђу само у „изузетним ситуацијама“, и то ако се врати до 23 часа, овога пута италијански суд му је дозволио да се задржи чак до пола четири ујутру.

Вечера у Путинову част почела је иза поноћи у Берлусконијевом стану у центру Милана, а присутне су биле и три ћерке бившег италијанског премијера, као и двојица његових синова. На менију је била паста са белим тартуфима, а на крају је послужен тирамису.

 - Путин је био слободан тек око пола два ујутру, јер су се састанци са европским лидерима одужили. Иако је било касно, Берлускони није желео да пропусти прилику да се испричају - рекао је неименовани извор. Руски председник се исте вечери састао са украјинским колегом Петром Порошенком и закаснио чак четири сата на састанак са Меркеловом, јер је претходно присуствовао војној паради у Београду.

Пре свитања је по њега у центар Милана дошла црна лимузина, а папараци су фотографисали Берлусконија како му маше са улазних врата, осмехујући се. Путин је више пута присуствовао журкама на Берлусконијевом имању на Сардинији, а гостопримство је узвратио организујући заједнички одмор у својој летњој резиденцији на обали Црног мора, која има 20 соба.

Прошле године Путин је посетио Берлусконија у његовој резиденцији у Риму, где је усликан како баца лоптицу пудлици Дуду која припада девојци бившег премијера. Пре него што је Берлускони осуђен на кућни притвор, њих двојица су заједно пратили вечери борилачких вештина.

Коментари / 0

Оставите коментар