Putin i Berluskoni ćaskali do jutra

Nakon napornog sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, Vladimir Putin je u Milanu posetio svog starog prijatelja koji trenutno služi kaznu za utaju poreza.

 

Svijet 20.10.2014 | 13:16
Putin i Berluskoni ćaskali do jutra

Iako pravila kućnog pritvora nalažu da Berluskoni sme da napušta svoju vilu u predgrađu samo u „izuzetnim situacijama“, i to ako se vrati do 23 časa, ovoga puta italijanski sud mu je dozvolio da se zadrži čak do pola četiri ujutru.

Večera u Putinovu čast počela je iza ponoći u Berluskonijevom stanu u centru Milana, a prisutne su bile i tri ćerke bivšeg italijanskog premijera, kao i dvojica njegovih sinova. Na meniju je bila pasta sa belim tartufima, a na kraju je poslužen tiramisu.

 - Putin je bio slobodan tek oko pola dva ujutru, jer su se sastanci sa evropskim liderima odužili. Iako je bilo kasno, Berluskoni nije želeo da propusti priliku da se ispričaju - rekao je neimenovani izvor. Ruski predsednik se iste večeri sastao sa ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom i zakasnio čak četiri sata na sastanak sa Merkelovom, jer je prethodno prisustvovao vojnoj paradi u Beogradu.

Pre svitanja je po njega u centar Milana došla crna limuzina, a paparaci su fotografisali Berluskonija kako mu maše sa ulaznih vrata, osmehujući se. Putin je više puta prisustvovao žurkama na Berluskonijevom imanju na Sardiniji, a gostoprimstvo je uzvratio organizujući zajednički odmor u svojoj letnjoj rezidenciji na obali Crnog mora, koja ima 20 soba.

Prošle godine Putin je posetio Berluskonija u njegovoj rezidenciji u Rimu, gde je uslikan kako baca lopticu pudlici Dudu koja pripada devojci bivšeg premijera. Pre nego što je Berluskoni osuđen na kućni pritvor, njih dvojica su zajedno pratili večeri borilačkih veština.

Komentari / 0

Ostavite komentar