Одложена посјета Едија Раме Србији

Посета премијера Албаније Едија Раме, заказана за 22. октобар, је одложена. До посете ће доћи 10. новембра.

Србија 19.10.2014 | 18:34
Одложена посјета Едија Раме Србији

У заједничком саопштењу председника Владе Србије и Албаније стоји:

"Председник Владе Србије Александар Вучић разговарао је данас у поподневним сатима са Председником Владе Албаније Едијем Рамом. Двојица премијера сагласили су се да су инциденти на стадиону у Београду током утакмице између репрезентација Србије и Албаније по својој суштини били веома несрећни. И даље постоје јасна неслагања око тога како је до инцидента дошло, али, не смемо и нећемо пропустити могућност да се састанемо и да радимо на одржавању регионалне стабилности", нагласили су саговорници.

Време је да окренемо нову страницу у политичким и економским односима измедју Србије и Албаније, закључила су двојица Премијера.

Вучић и Рама исаткли су да је неопходно наставити дијалог и процес започет у Берлину 28.августа, током конференције о Западном Балкану, јер ће он омогућити побољшање односа две земље, региона али и целе Европе.

Закључено је да званичан сусрет буде одржан 10. новембра у Београду.

Рама је раније изјавио за Си-Ен-Ен да је спреман да оде у посету Београду, да је посета раније договорена и да је на властима у Београду да ли ће га позвати.

Рама је јуче на Твитеру написао да ће "Србија бити нормална држава само ако Стварна Србија схвати да је Велика Албанија њена ноћна мора а не наш пројекат".

На то му је одговорио Вучић, који је на Твитеру написао:

"Људи који кажу да је велика Албанија наша ноћна мора су потпуно у праву. Али, то није само наша мора, већ ноћна мора Европе, ноћна мора читавог човечанства, а ми ћемо учините све што можемо да је спречимо. Надамо се да ће нормални Албанци разумети ову поруку".

Премијер Албаније рекао је да је разочаран због коментара српских званичника поводом инцидента на фудбалској утакмици Србија-Албанија, али је поручио да и даље намерава да се следеће седмице у Београду састане са својим српским колегом.

Посета Раме Београду је била заказана за 22. октобар, а премијер Србије Александар Вучић рекао је јуче да ће током викенда одлучити да ли ће доћи до посете.

Извор: Блиц

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ЗЕ-А

19.10.2014 16:38

Паметно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука 1

19.10.2014 16:42

Као сто малоприје написах, није проблем разговора, њих двојица могу разговарати и данас и сутра, срз свега је у постовању дрзавности Србије. Она се не мозе вриједјати преко разних портала, поготово Хрватских, а да за то нико у Србији не зна. Преко портала се управо обраца Рама ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука 1

19.10.2014 16:46

За ЗЕ А малоприје си другу прицу прицао, мислим да си ОБИЦНИ ПОЛТРОН и твоји коментари немају смисла, осим за тебе који си направио такав нацин свог размисљања којег ја ОПЕТ ПОСТУЈЕМ И ТАВИХ ТРЕБА ПОД КАПОМ НЕБЕСКОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

19.10.2014 16:50

Овом треба забранити улазак у Србију и раскинути све дипломатске односе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

19.10.2014 16:58

Вуцицу је вац наредјено да до посете мора доци, али вероватно је замолио налогодавце да мало показе зубе и одлози посету за две недеље! Да се ми лозимо да имамо озбиљног водју!

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

19.10.2014 18:41

У сваком слуцају,ако је могуце икако,боље ја да се одрзавају,Дипломатски односи,да се ситуација мало стиса.Али,нисам за то,да неко понизава и вриједја,један народ,једну дрзаву,па макар и не имали ни дипломатске,ни било какве односе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

19.10.2014 19:13

ВУЦИЦУ..АКО МУ ЈЕ БРАТ ОРГАНИЗОВАО ОНО СВЕ ЗА ВРИЈМЕ УТАКМИЦЕ, ПА БРАТЕ НА СТА ЦЕ ОВАЈ БИТИ СВЕ СПРЕМАН. СА ТАКВИМА СЕ ЗНА КОМУНИКАЦИЈА...СТО ДАЉЕ ОД МОЈЕ КУЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

19.10.2014 19:39

Ма не дозволите да додје у БГ док се ова сподоба не огради од инцидента!

ОДГОВОРИТЕ