Odložena posjeta Edija Rame Srbiji

Poseta premijera Albanije Edija Rame, zakazana za 22. oktobar, je odložena. Do posete će doći 10. novembra.

Srbija 19.10.2014 | 18:34
Odložena posjeta Edija Rame Srbiji

U zajedničkom saopštenju predsednika Vlade Srbije i Albanije stoji:

"Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u popodnevnim satima sa Predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom. Dvojica premijera saglasili su se da su incidenti na stadionu u Beogradu tokom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije po svojoj suštini bili veoma nesrećni. I dalje postoje jasna neslaganja oko toga kako je do incidenta došlo, ali, ne smemo i nećemo propustiti mogućnost da se sastanemo i da radimo na održavanju regionalne stabilnosti", naglasili su sagovornici.

Vreme je da okrenemo novu stranicu u političkim i ekonomskim odnosima izmedju Srbije i Albanije, zaključila su dvojica Premijera.

Vučić i Rama isatkli su da je neophodno nastaviti dijalog i proces započet u Berlinu 28.avgusta, tokom konferencije o Zapadnom Balkanu, jer će on omogućiti poboljšanje odnosa dve zemlje, regiona ali i cele Evrope.

Zaključeno je da zvaničan susret bude održan 10. novembra u Beogradu.

Rama je ranije izjavio za Si-En-En da je spreman da ode u posetu Beogradu, da je poseta ranije dogovorena i da je na vlastima u Beogradu da li će ga pozvati.

Rama je juče na Tviteru napisao da će "Srbija biti normalna država samo ako Stvarna Srbija shvati da je Velika Albanija njena noćna mora a ne naš projekat".

Na to mu je odgovorio Vučić, koji je na Tviteru napisao:

"Ljudi koji kažu da je velika Albanija naša noćna mora su potpuno u pravu. Ali, to nije samo naša mora, već noćna mora Evrope, noćna mora čitavog čovečanstva, a mi ćemo učinite sve što možemo da je sprečimo. Nadamo se da će normalni Albanci razumeti ovu poruku".

Premijer Albanije rekao je da je razočaran zbog komentara srpskih zvaničnika povodom incidenta na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija, ali je poručio da i dalje namerava da se sledeće sedmice u Beogradu sastane sa svojim srpskim kolegom.

Poseta Rame Beogradu je bila zakazana za 22. oktobar, a premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da će tokom vikenda odlučiti da li će doći do posete.

Izvor: Blic

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

ZE-A

19.10.2014 16:38

Pametno!

ODGOVORITE
Name

banjaluka 1

19.10.2014 16:42

Kao sto maloprije napisah, nije problem razgovora, njih dvojica mogu razgovarati i danas i sutra, srz svega je u postovanju drzavnosti Srbije. Ona se ne moze vrijedjati preko raznih portala, pogotovo Hrvatskih, a da za to niko u Srbiji ne zna. Preko portala se upravo obraca Rama ...

ODGOVORITE
Name

banja luka 1

19.10.2014 16:46

Za ZE A maloprije si drugu pricu pricao, mislim da si OBICNI POLTRON i tvoji komentari nemaju smisla, osim za tebe koji si napravio takav nacin svog razmisljanja kojeg ja OPET POSTUJEM I TAVIH TREBA POD KAPOM NEBESKOM.

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

19.10.2014 16:50

Ovom treba zabraniti ulazak u Srbiju i raskinuti sve diplomatske odnose.

ODGOVORITE
Name

Tamo Daleko Breee

19.10.2014 16:58

Vucicu je vac naredjeno da do posete mora doci, ali verovatno je zamolio nalogodavce da malo pokaze zube i odlozi posetu za dve nedelje! Da se mi lozimo da imamo ozbiljnog vodju!

ODGOVORITE
Name

1389

19.10.2014 18:41

U svakom slucaju,ako je moguce ikako,bolje ja da se odrzavaju,Diplomatski odnosi,da se situacija malo stisa.Ali,nisam za to,da neko ponizava i vrijedja,jedan narod,jednu drzavu,pa makar i ne imali ni diplomatske,ni bilo kakve odnose.

ODGOVORITE
Name

rs

19.10.2014 19:13

VUCICU..AKO MU JE BRAT ORGANIZOVAO ONO SVE ZA VRIJME UTAKMICE, PA BRATE NA STA CE OVAJ BITI SVE SPREMAN. SA TAKVIMA SE ZNA KOMUNIKACIJA...STO DALJE OD MOJE KUCE

ODGOVORITE
Name

Vuk

19.10.2014 19:39

Ma ne dozvolite da dodje u BG dok se ova spodoba ne ogradi od incidenta!

ODGOVORITE