Мудрије разговарати него ићи у даље сукобљавање

Србија мора интезивно сарађивати са Албанијом, колико год да је горак укус, како би јој на тај начин одузела маневарски простор за дестабилизацију, јер Тирана директно утиче на Албанце са Косова, али и југа Србије, изјавио је предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун.

 

Србија 19.10.2014 | 17:43
 Мудрије разговарати него ићи у даље сукобљавање

Он је истакао да Србија очекује да ће договорити процес сарадње са албанском страном, али да се не може гарантовати да ће албанска страна поштовати договорено.

Говорећи о најављеној посјети албанског премијера Едија Раме Београду, Дрецун је оцијенио да без извињења Албаније ово није прави тренутак за разговоре са албанском страном, али да је увијек мудрије разговарати него ићи у даље сукобљавање.

"Односи између Срба и Албанаца су веома напети. Успели смо да их релаксирамо бриселским споразумом, али су увек оптерећени великоалбанским претензијама и увек умањују примену бриселског споразума. Кад год се појави неки такав инцидент, увек есплодирају екстремисти у Македонији, на југу Србије, у Бечу... Али ми морамо наставити даље. Србија не сме да наседне на провокације", рекао је Дрецун.

Када је ријеч о дијалогу Београда и Приштине, Дрецун је навео да је до сада урађено нешто на техничком нивоу, али да је за наставак дијалога потребно формирати власт у Приштини.

"Сада морамо да чекамо да се реши то питање власти у Приштини, а Србија је спремна да настави дијалог", поручио је Дрецун.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Не треба затезати

19.10.2014 15:52

Тачно, управо тако нешто сам написао у своме комантару на Вучићево размишљање о Рами? Не треба затезати, нема се времена за свађе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА 1

19.10.2014 15:55

Е МОЈ ДРЕЦУН ... ВИ СЕ САМО ДОДВОРАВАТЕ ... ТО СВИ ВИДЕ ТЕ ВАС НИКО ВИСЕ ОЗБИЉНО НЕ ГЛЕДА И НЕ СЛУСА .... НИКАД СВОГ СТАВА ... ВИ ГОВОРИТЕ О МУДРОСТИ ВЕЗАНО ЗА ЈЕДНУ АЛБАНИЈУ .... МА НИСТЕ НОРМАЛНИ ...ТУ ВАСУ МУДРОСТ О КОЈОЈ ГОВОРИС ОСТАВИ ЗА АМЕРЕ И НИЈЕМЦЕ , ВАЉДА ВИ КАО ОЗБИЉНИ КАД ЈЕ У ПИТАЊУ АЛБАНИЈА .... ВИДИ СЕ КОЛИКИ ВАМ ЈЕ ДОБАЦ .... ДОБРО МИ И ПРОЛАЗИМО КАКВУ НАМ МУДРОСТ ПОКАЗУЈЕТЕ ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ-А

19.10.2014 16:07

БАЊА ЛУКА 1 Па шта предлажеш?Буди конкретан када пишеш?Који је приједлог?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ-А

19.10.2014 16:12

Доста је свађа, доста је затезања односа, јер након сваког затезања, након сваке свађе само се учвршћују коалиције Хрвата,Бошњака,Албанаца,Црногораца, и кога већ још?Треба да се иде као ЕУ и то је једино рјешење за све, да се смире "Балкански доживљаји".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Торпедо

19.10.2014 20:37

Тешко је смирити овај народ,на изборима на жалост у овој земљи добијају националисти који лажу свој народ и пуне своје рачуне, а ми насједамо и мрзимо једни друге не знам зашто? Требамо се ми окренут према њима и не дозволити јим просипати толику мржњу.Једни без других не можемо,кад то сви схватимо бит ће нам боље само се надам,да то не буде прекасно.Не могу више слушати ове непоштене и некултурне политичаре који само мисле на свој интерес а не на народ.

ОДГОВОРИТЕ