Mudrije razgovarati nego ići u dalje sukobljavanje

Srbija mora intezivno sarađivati sa Albanijom, koliko god da je gorak ukus, kako bi joj na taj način oduzela manevarski prostor za destabilizaciju, jer Tirana direktno utiče na Albance sa Kosova, ali i juga Srbije, izjavio je predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

 

Srbija 19.10.2014 | 17:43
 Mudrije razgovarati nego ići u dalje sukobljavanje

On je istakao da Srbija očekuje da će dogovoriti proces saradnje sa albanskom stranom, ali da se ne može garantovati da će albanska strana poštovati dogovoreno.

Govoreći o najavljenoj posjeti albanskog premijera Edija Rame Beogradu, Drecun je ocijenio da bez izvinjenja Albanije ovo nije pravi trenutak za razgovore sa albanskom stranom, ali da je uvijek mudrije razgovarati nego ići u dalje sukobljavanje.

"Odnosi između Srba i Albanaca su veoma napeti. Uspeli smo da ih relaksiramo briselskim sporazumom, ali su uvek opterećeni velikoalbanskim pretenzijama i uvek umanjuju primenu briselskog sporazuma. Kad god se pojavi neki takav incident, uvek esplodiraju ekstremisti u Makedoniji, na jugu Srbije, u Beču... Ali mi moramo nastaviti dalje. Srbija ne sme da nasedne na provokacije", rekao je Drecun.

Kada je riječ o dijalogu Beograda i Prištine, Drecun je naveo da je do sada urađeno nešto na tehničkom nivou, ali da je za nastavak dijaloga potrebno formirati vlast u Prištini.

"Sada moramo da čekamo da se reši to pitanje vlasti u Prištini, a Srbija je spremna da nastavi dijalog", poručio je Drecun.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ne treba zatezati

19.10.2014 15:52

Tačno, upravo tako nešto sam napisao u svome komantaru na Vučićevo razmišljanje o Rami? Ne treba zatezati, nema se vremena za svađe.

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA 1

19.10.2014 15:55

E MOJ DRECUN ... VI SE SAMO DODVORAVATE ... TO SVI VIDE TE VAS NIKO VISE OZBILJNO NE GLEDA I NE SLUSA .... NIKAD SVOG STAVA ... VI GOVORITE O MUDROSTI VEZANO ZA JEDNU ALBANIJU .... MA NISTE NORMALNI ...TU VASU MUDROST O KOJOJ GOVORIS OSTAVI ZA AMERE I NIJEMCE , VALJDA VI KAO OZBILJNI KAD JE U PITANJU ALBANIJA .... VIDI SE KOLIKI VAM JE DOBAC .... DOBRO MI I PROLAZIMO KAKVU NAM MUDROST POKAZUJETE ....

ODGOVORITE
Name

ZE-A

19.10.2014 16:07

BANJA LUKA 1 Pa šta predlažeš?Budi konkretan kada pišeš?Koji je prijedlog?

ODGOVORITE
Name

ZE-A

19.10.2014 16:12

Dosta je svađa, dosta je zatezanja odnosa, jer nakon svakog zatezanja, nakon svake svađe samo se učvršćuju koalicije Hrvata,Bošnjaka,Albanaca,Crnogoraca, i koga već još?Treba da se ide kao EU i to je jedino rješenje za sve, da se smire "Balkanski doživljaji".

ODGOVORITE
Name

Torpedo

19.10.2014 20:37

Teško je smiriti ovaj narod,na izborima na žalost u ovoj zemlji dobijaju nacionalisti koji lažu svoj narod i pune svoje račune, a mi nasjedamo i mrzimo jedni druge ne znam zašto? Trebamo se mi okrenut prema njima i ne dozvoliti jim prosipati toliku mržnju.Jedni bez drugih ne možemo,kad to svi shvatimo bit će nam bolje samo se nadam,da to ne bude prekasno.Ne mogu više slušati ove nepoštene i nekulturne političare koji samo misle na svoj interes a ne na narod.

ODGOVORITE