Вучић: Спријечићемо ноћну мору

Велика Албанија је ноћна мора и учинићемо све да је спречимо, написао је на Твитеру премијер Србије Александар Вучић, одговарајући албанском колеги Едију Рами.

Србија 18.10.2014 | 08:46
Вучић: Спријечићемо ноћну мору

"Људи који говоре да је велика Албанија наша ноћна мора су апсолутно у праву. Али, то није само наша ноћна мора, већ ноћна мора Европе, ноћна мора читавог човечанства, а ми ћемо учинити све што је у нашој моћи да је спречимо. Надамо се да ће нормални Албанци разумети ову поруку", написао је Вучић на Твитеру.

Реакција српског премијера уследила је неколико часова пошто је Еди Рама, такође на Твитеру, написао да Велика Албанија није албански пројекат, већ ноћна мора Србије.

Премијер Србије Александар Вучић рекао је за РТС да ће током викенда одлучити да ли ће Београд угостити албанског премијера. Рама је раније изјавио да ће доћи у планирану посету Београду 22. октобра.

Односи између Београда и Приштине озбиљно су заоштрени после инцидента на квалификационом мечу за Европско првенство у фудбалу 2016. године, када је на стадион у Хумској слетео дрон за који је била закачена застава са мапом Велике Албаније.

Та мапа обухватала је Албанију, Косово, западну Македонију, југ Србије, Санџак, као и делове Црне Горе и Грчке.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар