Грађани у БиХ најнезадовољнији влашћу

Власти у БиХ имају најмању подршку свог становништва међу осталим земљама свијета, показало је истраживање америчке агенције "Галуп".

Босна и Херцеговина 17.10.2014 | 22:48
Грађани у БиХ најнезадовољнији влашћу

Како наводе из "Галупа", само осам одсто испитаних у БиХ подржава власт и њене вође, а ова земља имала је највиши рејтинг становништва када је у питању број негативних поена упућених властима.

Чак 91 одсто становништва у БиХ сматра да је корупција најраширенија међу властима /други на листи/, док је стопа незапослености чак 27 одсто /одмах иза Грчке са 27,3 одсто/.

Осим незапослености, истраживање је показало да су велики проблеми у БиХ и дубоке етничке тензије које су присутне у овој земљи двије деценије након рата, где се, не само власти и медији, него и школе раздвајају на основу етничке припадности.

На листи од 12 земаља, чији су становници најнезадовољнији својим владама, иза БиХ, слиједе Бугарска, Грчка, Чешка, Молдавија, Пакистан, Перу, Румунија, Костарика, Јамајка, Португал и Шпанија.

Америчка компанија за истраживање "Галуп" направила је студију у којој је настојала открити које су то земље у свијету најнезадовољније својим владама и при томе истражила различите елементе попут корупције, незапослености, те чињенице у коликој мјери становници свих земаља подржавају своје вође на власти.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

недодјија

17.10.2014 21:28

Па што су гласали за исте ако су незадовољни? Или су избори покрадени? Шта на то кажу ти Американци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гроф

18.10.2014 02:05

Уморан сам од свега: Свих странака, Додика, Изетбеговића, фактички, Фахре, Лагумџије, не могу да набрајам више, врло брзо идемо сви у 3 ПМ-е и ови што имају и ми што немамо. СОДОМА И ГОМОРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

18.10.2014 04:34

Не видим међу овим набројаним земљама Словеније, Хрватске и Србије, јер како рече наш ЕЛ Президент ми живимо најбоље у окружењу .Молим ове из Швицарске, Норвешке, Шведске итд. да не фризирају податке о стандарду живота јер би они требали да буду испод нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.Л

18.10.2014 05:47

Наравно да су покрадени и купљени. Несретници се продају за 50-100 КМ или два метра дрва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аха

18.10.2014 07:35

Пустите те шупље приче..да су незадовољни никада овакви резултати избора неби били...

ОДГОВОРИТЕ