Građani u BiH najnezadovoljniji vlašću

Vlasti u BiH imaju najmanju podršku svog stanovništva među ostalim zemljama svijeta, pokazalo je istraživanje američke agencije "Galup".

Bosna i Hercegovina 17.10.2014 | 22:48
Građani u BiH najnezadovoljniji vlašću

Kako navode iz "Galupa", samo osam odsto ispitanih u BiH podržava vlast i njene vođe, a ova zemlja imala je najviši rejting stanovništva kada je u pitanju broj negativnih poena upućenih vlastima.

Čak 91 odsto stanovništva u BiH smatra da je korupcija najraširenija među vlastima /drugi na listi/, dok je stopa nezaposlenosti čak 27 odsto /odmah iza Grčke sa 27,3 odsto/.

Osim nezaposlenosti, istraživanje je pokazalo da su veliki problemi u BiH i duboke etničke tenzije koje su prisutne u ovoj zemlji dvije decenije nakon rata, gde se, ne samo vlasti i mediji, nego i škole razdvajaju na osnovu etničke pripadnosti.

Na listi od 12 zemalja, čiji su stanovnici najnezadovoljniji svojim vladama, iza BiH, slijede Bugarska, Grčka, Češka, Moldavija, Pakistan, Peru, Rumunija, Kostarika, Jamajka, Portugal i Španija.

Američka kompanija za istraživanje "Galup" napravila je studiju u kojoj je nastojala otkriti koje su to zemlje u svijetu najnezadovoljnije svojim vladama i pri tome istražila različite elemente poput korupcije, nezaposlenosti, te činjenice u kolikoj mjeri stanovnici svih zemalja podržavaju svoje vođe na vlasti.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

nedodjija

17.10.2014 21:28

Pa što su glasali za iste ako su nezadovoljni? Ili su izbori pokradeni? Šta na to kažu ti Amerikanci?

ODGOVORITE
Name

Grof

18.10.2014 02:05

Umoran sam od svega: Svih stranaka, Dodika, Izetbegovića, faktički, Fahre, Lagumdžije, ne mogu da nabrajam više, vrlo brzo idemo svi u 3 PM-e i ovi što imaju i mi što nemamo. SODOMA I GOMORA.

ODGOVORITE
Name

333

18.10.2014 04:34

Ne vidim među ovim nabrojanim zemljama Slovenije, Hrvatske i Srbije, jer kako reče naš EL Prezident mi živimo najbolje u okruženju .Molim ove iz Švicarske, Norveške, Švedske itd. da ne friziraju podatke o standardu života jer bi oni trebali da budu ispod nas.

ODGOVORITE
Name

B.L

18.10.2014 05:47

Naravno da su pokradeni i kupljeni. Nesretnici se prodaju za 50-100 KM ili dva metra drva.

ODGOVORITE
Name

aha

18.10.2014 07:35

Pustite te šuplje priče..da su nezadovoljni nikada ovakvi rezultati izbora nebi bili...

ODGOVORITE