На шта спадоше Милан и Интер?! Проширите ЛШ!

Милан и Интер руку под руку и правац у Нион. И то из разлога да челнике УЕФА замоле да их на мала врата прогурају у Лигу шампиона, пошто су изгледа свесни да им са постојећим играчки кадром и пласман у Лигу Европе виси о концу.

Фудбал 17.10.2014 | 21:15
На шта спадоше Милан и Интер?! Проширите ЛШ!

Пошто је један од директора Росонера Умберто Гандини завапио да би Европска кућа фудбала требало да додељује специјалне позивнице за учешће у елитном купу, слична идеја пала је на памет и његовом колеги из супротног табора, председнику Ерику Тохиру. Њему је јасно да новац који већ годину дана улаже у Нероазуре неће успети да врати уколико се клуб не домогне Лиге шампиона, у којој није учествовао од сезоне 2011/2012.

Зато...
„Италија, Енглеска, Француска и Шпанија су највеже фудбалске државе, учешће у Лиги шампиона за клубове из ових земаља изузетно важно, јер би повећало њихово присуство у Европи. Додуше, истовремено бисмо морали да поштујемо екипе из држава попут Украјине, Азербејџана и осталих земаља, које очајнички желе да се такмиче у Лиги шампиона. На пример, Лига Европе је повећала број учесника у групној фази, па зашто то не би урадила и Лига шампиона. Навијачи широм света би волели да виде велике екипе у елитном купу, заиста ми није јасно зашто не бисмо повећали број учесника у Лиги шампиона“, рекао је Тохир, а преноси Газета дело Спорт.

Иначе, Интер је троструки првак Европе, Милан има седам пехара континенталнмог шампиона, али последњих година у конкуренцији Јувентуса, Роме, чак и Наполија и Фиорентине њихов пласман у групну фазу Лиге шампиона делује као немогућа мисија.

Коментари / 0

Оставите коментар