Na šta spadoše Milan i Inter?! Proširite LŠ!

Milan i Inter ruku pod ruku i pravac u Nion. I to iz razloga da čelnike UEFA zamole da ih na mala vrata proguraju u Ligu šampiona, pošto su izgleda svesni da im sa postojećim igrački kadrom i plasman u Ligu Evrope visi o koncu.

Fudbal 17.10.2014 | 21:15
Na šta spadoše Milan i Inter?! Proširite LŠ!

Pošto je jedan od direktora Rosonera Umberto Gandini zavapio da bi Evropska kuća fudbala trebalo da dodeljuje specijalne pozivnice za učešće u elitnom kupu, slična ideja pala je na pamet i njegovom kolegi iz suprotnog tabora, predsedniku Eriku Tohiru. Njemu je jasno da novac koji već godinu dana ulaže u Neroazure neće uspeti da vrati ukoliko se klub ne domogne Lige šampiona, u kojoj nije učestvovao od sezone 2011/2012.

Zato...
„Italija, Engleska, Francuska i Španija su najveže fudbalske države, učešće u Ligi šampiona za klubove iz ovih zemalja izuzetno važno, jer bi povećalo njihovo prisustvo u Evropi. Doduše, istovremeno bismo morali da poštujemo ekipe iz država poput Ukrajine, Azerbejdžana i ostalih zemalja, koje očajnički žele da se takmiče u Ligi šampiona. Na primer, Liga Evrope je povećala broj učesnika u grupnoj fazi, pa zašto to ne bi uradila i Liga šampiona. Navijači širom sveta bi voleli da vide velike ekipe u elitnom kupu, zaista mi nije jasno zašto ne bismo povećali broj učesnika u Ligi šampiona“, rekao je Tohir, a prenosi Gazeta delo Sport.

Inače, Inter je trostruki prvak Evrope, Milan ima sedam pehara kontinentalnmog šampiona, ali poslednjih godina u konkurenciji Juventusa, Rome, čak i Napolija i Fiorentine njihov plasman u grupnu fazu Lige šampiona deluje kao nemoguća misija.

Komentari / 0

Ostavite komentar