Ђурић: Лукач, Петар и Вулић су за Србију!

„За последњих годину и по дана довели смо у Партизан све најбоље што је српско тржиште имало да понуди“, каже председник црно-белих сумирајући учинак на другој првенственој паузи.

Фудбал 17.10.2014 | 13:15
Ђурић: Лукач, Петар и Вулић су за Србију!

Парни ваљак има одлично пролазно време. После осам етапа суперлигашке трке налази се на челу каравана поравнат са Војводином, али је у предности обзиром да има и утакмицу мање од Новосађана, па је у комотној позицији, јер са бодом више од Црвене звезде чека 147. вечити дерби, уверен да ће и после тог дуела остати лидер.

Старт какав није забележен у последњих 14 година радује све у Хумској 1, нарочито председника Партзана Драгана Ђурића, који уверава да је поглед на табелу последица рада свих структура клуба, а да највеће заслуге припадају директним произвођачима радова – играчима.
„Дугачка серија победа је резултат клупске политике у последњих годину и по дана. У том периоду довели смо у Партизан све најбоље што је српско тржиште имало да понуду и то је морало да се одрази на учинак. Подсетићу, у том периоду ангажовали смо, између осталих, Којића, Луку, Лукача, Грбића, Дринчића, Вулићевића, Лазовића, Бранка Илића, Ћирковића... Свако је на свој начин помогао у постизању успеха. Момци су заслужили да им се на томе честита. Ако је нешто добро у српском фудбалу, спорту уопште, онда је то стање у Хумској 1“, каже Ђурић за МОЗЗАРТ Спорт.

Мада, с друге стране остаје питање да ли је баш све под конац, с обзиром да су у освит првенствене трке играчи штрајковали, радници у Земунелу су недавно обуставили рад, али Ђурић уверава да су проблеми архивирани.
„Клуб је урадио све да сервисира обавезе на време, недавно смо играчком кадру и члановима стручног штаба уплатили по још две плате, чиме смо примања увели у редовне токове. На том плану смо сигурно најорганизиованији клуб у Србији. Свугде плате касне месецима, ми макар успевамо да колико-толико задржимо пристојан ритам“.

У таквим околностима, ако се има на уму чињеница да у прелазном року није потрошен ни евро за појачања, резултати Партизана добијају додатну вредност. Посебно пласман у групну фазу Лиге Европе.
„Свака част момцима на начину на који представљају клуб и овдашњи фудбал. Честитке су одавно добили, скоро да нема на чему да им се замери. Скоро... Једино сам љут због пораза од Астераса. Да се не лажемо, Грци су никаква екипа, причало се о њима као о ко зна каквој легији странаца, а ја вам кажем да је то просечан тим и да ћемо у у Хумској 1, 11. децембра, да им вратимо мило за драго. Опет, ако се сагледају све околности, задржали смо препознатљив имиџ Партизана на међународној сцени, поново се пласирали у Лигу Европе и то мора да се поштује. Наравно, ако се укаже шанса да се пласирамо даље – искористићемо је, међутим, не би требало стављати тако велики терет на леђа играча. Нека држе фокус за првенству, нека им повратак титуле буде приоритет. Они то знају“.

Ако је судити на основу резултата, онда је у претходна три месеца и Марко Николић радио далеко боље него кад је дошао у Хумску као замена Вуку Рашовићу.
„Задовољни смо учинком стручног штаба, Николић је само потврдио оно што смо о њему знали кад смо га пре десет месеци ангажовали. Тачно је да није успео да сачува титулу, међутим, овог лета је потврдио каквим капацитетом располаже. Ужива максимално поверење Управног одбора, јер је у актуелној сезони урадио све што је се од њега тражило. Само нека овако настави“.

Партизанова тријумфална серија лансирала је у орбиту Петра Шкулетића, као првог стрелца екипе, али и утицала да се његов сарадник у нападу Данко Лазовић после три године врати у репрезентацију.
„Драго ми је што се Данко вратио у државни тим. Стабилна је личност, не понаша се више као кад је имао хирове са 18 година, позитивно утиче на саиграче и за разлику од већине оних који су у репрезентацији одскаче и понашањем и играчким квалитетима. Не бих да намећем мишљење, посебно не тако искусном стручњаку као што је Адвокат, међутим, у репрезентацији је сигурно имало места и за Петра Шкулетића. Дечко је на деоби првог места листе стрелаца, дао је 12 голова на 13 утакмица кад се рачунају сва такмичења, игра сезону каријере и сигурно би био од помоћи Србији. Поготову што је рекао да му је то једина репрезентација, да не би играо за Црну Гору. Да будем директан до краја: у репрезентацији би требало да се нађе простора за Милана Лукача и Мирослава Вулићевића, на својим позицијама су најбољи играчи Суперлиге, донели би више опција селектору. Сигурно су заслужили позив“, закључио је Ђурић у разговору за наш портал.

Коментари / 0

Оставите коментар