Đurić: Lukač, Petar i Vulić su za Srbiju!

„Za poslednjih godinu i po dana doveli smo u Partizan sve najbolje što je srpsko tržište imalo da ponudi“, kaže predsednik crno-belih sumirajući učinak na drugoj prvenstvenoj pauzi.

Fudbal 17.10.2014 | 13:15
Đurić: Lukač, Petar i Vulić su za Srbiju!

Parni valjak ima odlično prolazno vreme. Posle osam etapa superligaške trke nalazi se na čelu karavana poravnat sa Vojvodinom, ali je u prednosti obzirom da ima i utakmicu manje od Novosađana, pa je u komotnoj poziciji, jer sa bodom više od Crvene zvezde čeka 147. večiti derbi, uveren da će i posle tog duela ostati lider.

Start kakav nije zabeležen u poslednjih 14 godina raduje sve u Humskoj 1, naročito predsednika Partzana Dragana Đurića, koji uverava da je pogled na tabelu posledica rada svih struktura kluba, a da najveće zasluge pripadaju direktnim proizvođačima radova – igračima.
„Dugačka serija pobeda je rezultat klupske politike u poslednjih godinu i po dana. U tom periodu doveli smo u Partizan sve najbolje što je srpsko tržište imalo da ponudu i to je moralo da se odrazi na učinak. Podsetiću, u tom periodu angažovali smo, između ostalih, Kojića, Luku, Lukača, Grbića, Drinčića, Vulićevića, Lazovića, Branka Ilića, Ćirkovića... Svako je na svoj način pomogao u postizanju uspeha. Momci su zaslužili da im se na tome čestita. Ako je nešto dobro u srpskom fudbalu, sportu uopšte, onda je to stanje u Humskoj 1“, kaže Đurić za MOZZART Sport.

Mada, s druge strane ostaje pitanje da li je baš sve pod konac, s obzirom da su u osvit prvenstvene trke igrači štrajkovali, radnici u Zemunelu su nedavno obustavili rad, ali Đurić uverava da su problemi arhivirani.
„Klub je uradio sve da servisira obaveze na vreme, nedavno smo igračkom kadru i članovima stručnog štaba uplatili po još dve plate, čime smo primanja uveli u redovne tokove. Na tom planu smo sigurno najorganiziovaniji klub u Srbiji. Svugde plate kasne mesecima, mi makar uspevamo da koliko-toliko zadržimo pristojan ritam“.

U takvim okolnostima, ako se ima na umu činjenica da u prelaznom roku nije potrošen ni evro za pojačanja, rezultati Partizana dobijaju dodatnu vrednost. Posebno plasman u grupnu fazu Lige Evrope.
„Svaka čast momcima na načinu na koji predstavljaju klub i ovdašnji fudbal. Čestitke su odavno dobili, skoro da nema na čemu da im se zameri. Skoro... Jedino sam ljut zbog poraza od Asterasa. Da se ne lažemo, Grci su nikakva ekipa, pričalo se o njima kao o ko zna kakvoj legiji stranaca, a ja vam kažem da je to prosečan tim i da ćemo u u Humskoj 1, 11. decembra, da im vratimo milo za drago. Opet, ako se sagledaju sve okolnosti, zadržali smo prepoznatljiv imidž Partizana na međunarodnoj sceni, ponovo se plasirali u Ligu Evrope i to mora da se poštuje. Naravno, ako se ukaže šansa da se plasiramo dalje – iskoristićemo je, međutim, ne bi trebalo stavljati tako veliki teret na leđa igrača. Neka drže fokus za prvenstvu, neka im povratak titule bude prioritet. Oni to znaju“.

Ako je suditi na osnovu rezultata, onda je u prethodna tri meseca i Marko Nikolić radio daleko bolje nego kad je došao u Humsku kao zamena Vuku Rašoviću.
„Zadovoljni smo učinkom stručnog štaba, Nikolić je samo potvrdio ono što smo o njemu znali kad smo ga pre deset meseci angažovali. Tačno je da nije uspeo da sačuva titulu, međutim, ovog leta je potvrdio kakvim kapacitetom raspolaže. Uživa maksimalno poverenje Upravnog odbora, jer je u aktuelnoj sezoni uradio sve što je se od njega tražilo. Samo neka ovako nastavi“.

Partizanova trijumfalna serija lansirala je u orbitu Petra Škuletića, kao prvog strelca ekipe, ali i uticala da se njegov saradnik u napadu Danko Lazović posle tri godine vrati u reprezentaciju.
„Drago mi je što se Danko vratio u državni tim. Stabilna je ličnost, ne ponaša se više kao kad je imao hirove sa 18 godina, pozitivno utiče na saigrače i za razliku od većine onih koji su u reprezentaciji odskače i ponašanjem i igračkim kvalitetima. Ne bih da namećem mišljenje, posebno ne tako iskusnom stručnjaku kao što je Advokat, međutim, u reprezentaciji je sigurno imalo mesta i za Petra Škuletića. Dečko je na deobi prvog mesta liste strelaca, dao je 12 golova na 13 utakmica kad se računaju sva takmičenja, igra sezonu karijere i sigurno bi bio od pomoći Srbiji. Pogotovu što je rekao da mu je to jedina reprezentacija, da ne bi igrao za Crnu Goru. Da budem direktan do kraja: u reprezentaciji bi trebalo da se nađe prostora za Milana Lukača i Miroslava Vulićevića, na svojim pozicijama su najbolji igrači Superlige, doneli bi više opcija selektoru. Sigurno su zaslužili poziv“, zaključio je Đurić u razgovoru za naš portal.

Komentari / 0

Ostavite komentar