Видео: Давиденко каже - ЗБОГОМ ТЕНИСУ!

Руски тенисер Николај Давиденко објавио је да се повлачи из тениса са 33 године.

Тенис 16.10.2014 | 20:40
Видео: Давиденко каже - ЗБОГОМ ТЕНИСУ!

Рус, који је због свог стила игре добио надимак ’Машина’, због низа повреда последњих година није имао много успеха, али је некада био трећи тенисер планете.

У каријери је укупно освојио 21 титулу, од тога две из Мастерс серије (Мајами 2008. и Шангај 2009), као и завршни Мастерс 2009. године.

Један је од ретких тенисера који има позитиван скор са Рафаелом Надалом (6-5), а управо је њега савладао у финалима оба Мастерс турнира која је освојио.

На Грен слем турнирима је често задавао муке најбољима, али недостајало му је храбрости у преломним тренуцима таквих мечева, па никада није играо ни у финалу.

На Ролан Гаросу и УС опену је по два пута заустављан у полуфиналу, у Мелбурну је четири пута играо четвртфинале, а на Вимблдону је само једном догурао до четвртог кола.

“У последњих неколико година имао сам много проблема са повредама и решио сам да се повучем. Не жалим што нисам освојио Грен слем титулу. Сада се окрећем новој фази у животу, која укључује бизнис у Русији и Кини“, рекао је Давиденко.

Од турнира је Рус у каријери зарадио скоко 17 милиона долара, а биће запамћен по интензивном стилу игре, невероватном хватању лоптице у пењању, али и по недостатку харизме који га је пратио кроз каријеру.

Коментари / 0

Оставите коментар