Берлускони није знао да је Руби малољетна

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони је имао сексуалне односе са стриптизетом мароканског порекла званом "Руби крадљивица срца", али није знао да је малолетна, саопштио је данас италијански апелациони суд.

Свијет 16.10.2014 | 18:06
Берлускони није знао да је Руби малољетна

Милијардер Берлускони је 2013. проглашен кривим због тога што је платио сексуалне односе са Руби, чије право име је Карима Ел-Маруг, када је она имала само 17 година.

Међутим, на опште изненађење, апелациони суд у Милану у јулу је суспендовао седмогодишњу казну
затвора и забрану бављења политиком до краја живота, на коју је Берлускони осуђен првостепено, уз образложење да његови поступци "нису били кривично дело".

У сажетку образложења одлуке, које је објављено у законом предвиђеном року од три месеца, суд је навео да "постоје извесни докази о проституцији у Аркореу током вечери када је Карима Ел Маруг била присутна тамо", подрзумевајући под тим журке приређиване у луксузној вили медијског тајкуна у близини Милана, преноси АФП.

Међутим, суд је закључио да оптужба да је Берлускони знао да је Руби тада била малолетна "није била адекватно поткрепљена доказима".

Суд је преиначио и пресуду да је Берлускони док је био премијер вршио притисак на полицију да пусти Руби из притвора након хапшења због крађе.

Берлускони је рекао да је позвао полицију само зато што је мислио да је Руби нећака тадашњег египатског председника Хоснија Мубарака, а суд је закључио да он није претио полицији.

Одлука апелационог суда не мора бити и коначна, пошто још постоји могућност њеног преиспитивања у врховном суду.

Против Берлусконија, који је био премијер у три мандата и има амбиције да се врати на политичку сцену, води се још неколико судских поступака.

Њему се суди и због тога што је, наводно, 2006. године једном сенатору дао мито од три милиона евра да се придружи његовој странци и дестабилизује владу левог центра.

У одвојеном случају, тужиоци су тражили да му се суди због сумње да је подмитио једног подводача да лажно сведочи у истрази о проституткама које су долазиле на журке у Берлусконијевим резиденцијама у Милану и Риму.

Против Берлусконија се води и истрага због тога што је, наводно, плаћао сведоцима, девојкама које су
долазиле на његове седељке, да лажно сведоче на суђењу у случају Руби. За тај случај још није подигнута формална оптужница.


Коментари / 0

Оставите коментар