Berluskoni nije znao da je Rubi maloljetna

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni je imao seksualne odnose sa striptizetom marokanskog porekla zvanom "Rubi kradljivica srca", ali nije znao da je maloletna, saopštio je danas italijanski apelacioni sud.

Svijet 16.10.2014 | 18:06
Berluskoni nije znao da je Rubi maloljetna

Milijarder Berluskoni je 2013. proglašen krivim zbog toga što je platio seksualne odnose sa Rubi, čije pravo ime je Karima El-Marug, kada je ona imala samo 17 godina.

Međutim, na opšte iznenađenje, apelacioni sud u Milanu u julu je suspendovao sedmogodišnju kaznu
zatvora i zabranu bavljenja politikom do kraja života, na koju je Berluskoni osuđen prvostepeno, uz obrazloženje da njegovi postupci "nisu bili krivično delo".

U sažetku obrazloženja odluke, koje je objavljeno u zakonom predviđenom roku od tri meseca, sud je naveo da "postoje izvesni dokazi o prostituciji u Arkoreu tokom večeri kada je Karima El Marug bila prisutna tamo", podrzumevajući pod tim žurke priređivane u luksuznoj vili medijskog tajkuna u blizini Milana, prenosi AFP.

Međutim, sud je zaključio da optužba da je Berluskoni znao da je Rubi tada bila maloletna "nije bila adekvatno potkrepljena dokazima".

Sud je preinačio i presudu da je Berluskoni dok je bio premijer vršio pritisak na policiju da pusti Rubi iz pritvora nakon hapšenja zbog krađe.

Berluskoni je rekao da je pozvao policiju samo zato što je mislio da je Rubi nećaka tadašnjeg egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka, a sud je zaključio da on nije pretio policiji.

Odluka apelacionog suda ne mora biti i konačna, pošto još postoji mogućnost njenog preispitivanja u vrhovnom sudu.

Protiv Berluskonija, koji je bio premijer u tri mandata i ima ambicije da se vrati na političku scenu, vodi se još nekoliko sudskih postupaka.

Njemu se sudi i zbog toga što je, navodno, 2006. godine jednom senatoru dao mito od tri miliona evra da se pridruži njegovoj stranci i destabilizuje vladu levog centra.

U odvojenom slučaju, tužioci su tražili da mu se sudi zbog sumnje da je podmitio jednog podvodača da lažno svedoči u istrazi o prostitutkama koje su dolazile na žurke u Berluskonijevim rezidencijama u Milanu i Rimu.

Protiv Berluskonija se vodi i istraga zbog toga što je, navodno, plaćao svedocima, devojkama koje su
dolazile na njegove sedeljke, da lažno svedoče na suđenju u slučaju Rubi. Za taj slučaj još nije podignuta formalna optužnica.


Komentari / 0

Ostavite komentar