Радници пријете самоспаљивањем

Радници сарајевског предузећа "Фероелектро", у знак протеста због бахатости управе и наставка агоније у којој се налазе, запријетили су данас да ће се спалили у просторијама фирме у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 16.10.2014 | 14:46
Радници пријете самоспаљивањем

 Радници су јутрос били шокирани када су видјели да је из просторија у зграде управе кришом изнесена сва рачунарска и техничка опрема.Они су прво помислили да је ријеч о пљачки, али су брзо схватили да је ријеч о новој превари управе.

"Ми ћемо се овдје спалити!", поручила је радница Муневера Друговац.Предсједник Синдиката "Фероелектра" Сенад Смајић тврди да је овај чин само продужење бахатости управе и наставак агоније запослених у овом некадашњем гиганту у производњи прехрамбених производа и грађевинског материјала познатих брендова."У понедјељак, 13. октобра, смо са управом договорили да нам исплати једну од 27 заосталих плата. Рекли су нам да дођемо данас у 10.00 часова, а ми смо дошли у 8.00 часова.Међутим, затекли смо пустош. Према нашим информацијама, наводно желе ову зграду да издају под закуп хрватском конзулату у што ми чисто сумњамо. Све и да се то догоди, ми радници од те закупнине не би имали ништа", рекао је Смајић.

Прошле седмице Агенција за приватизацију у Федерацији БиХ /ФБиХ/ поднијела је посебном Одјељењу за организовани криминал и корупцију Тужилаштва БиХ извјештај о постојању основа сумње о почињеним кривичним дјелима против Горана Станића и групе лица у предузећима "Фероелектро" и "Станић-инвест", и с њима повезаним друштвима.

У извјештају се наводи да је ријеч о лицима за које се сумња да су предузимали радње које су довеле до финансијског обезвријеђивања предузећа "Фероелектро", и за које се сматра да постоје основи сумње о почињењу кривичног дјела организованог криминала, преваре, фалсификовања службене исправе, злоупотребе положаја и овлаштења.

У извјештају се наводи и да је, након што су Агенција за приватизацију у ФБиХ као продавац, и "Станић-инвест" као купац 15. јануара закључили Уговор о купопродаји државног капитала "Фероелектра", утврђено да купац не извршава своје уговорене обавезе, прије свега, по основу инвестирања-улагања.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

РФ

16.10.2014 13:01

Која је то била трговачка кућа прије рата. Прави професионалци. Нису увозили дјидје-мидје из Кине него полупроизводе за нашу домаћу индустрију. Ако се овдје ради о њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

16.10.2014 17:01

Радници су увијек израђени, увјерен сам да ће нова власт, на челу са СДА ријешити овај проблем на свој капиталистички начин, ако неко жели да се спали, држава донира бензин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дисел

16.10.2014 22:05

ал це те их зајебат... па они би ростиљали на вама..

ОДГОВОРИТЕ