Вирус еболе се шири Америком, Обама отказао посјете

Наложено да власти најхитније пронађу путнике авиона којим је летела преминула медицинска сестра и да их тестирају на вирус. Она је преминула пошто је, пре тога, добила еболу од Либеријца Томаса Ерика Данкана

Свијет 16.10.2014 | 05:42
Вирус еболе се шири Америком, Обама отказао посјете

ВАШИНГТОН - Амерички председник Барак Обама отказао је данас планирана путовања по САД, како би са својим кабинетом размотрио ширење заразе смртоносним вирусом еболе. Бела кућа је саопштила да је Обама отказао планирану посету савезним државама Њу Џерси и Конектикат и да ће у Белој кући сазвати састанак званичника свог кабинета који координишу владин одговор на еболу.

Измена планова председника САД уследила је након што је и други амерички здравствени радник, болничарка која се бринула за првог зараженог еболом у САД, позитивно тестиран на тај вирус. Обама је у граду Јунион у Њу Џерзију намеравао да учествује на манифестацији прикупљања средстава за демократе у Сенату, а затим у Конектикату подржи кампању гувернера те државе Денела Малоја.

Данас је објављено да је медицинска сестра, која је лечила првог пацијента оболелог од еболе у САД преминула од вируса, саопштиле су власти у Тексасу. Сестра из Тексашке презбитеријанске болнице, која је неговала Томаса Ерика Данкана, изолована је чим је добила температуру, али се претходо слободно кретала и путовала авионом.
Наложено је да власти најхитније пронађу путнике авиона којим је летела преминула медицинска сестра и да их тестирају на вирус.

Данкан је умро 8. октобра, а болница је у недељу објавила да је једна од сестара које су се бринуле о њему инфицирана вирусом еболе. Држављанин Либерије Томас Ерик Данкан, први пацијент коме је у САД установљена дијагноза еболе, преминуо је у Презбитеријанској болници у Даласу. Данкан је дошао у Америку летом из Либерије. Наложено да власти најхитније пронађу путнике авиона у којем је био заражени и да их тестирају

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Дахија

15.10.2014 22:33

А мисле да су изнад Бога да су нерањиви .Све се ово десава с разлогом и поплаве и болести те све остал.Свијет се осилио и игра се Бога а то није добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланце

15.10.2014 22:59

Свијет је у великој опасности а да нисмо.ни свјесни тога!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгана

15.10.2014 23:00

Вирус који у року 25 дана здравог цовјека претвори у лес,велика је опасност за цовјецанство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Николас

15.10.2014 23:04

Нисмо ни свјесни ста нам се спрема,јуце у Африци,данас у Америци,сутра у Европи и у Бањалуци,прекосутра у Бијељини,Сековицима...Људ,то је највеца посаст и опасност за цовјецанство! Хвала БН ТВ сто овакве вијести ставља као вазне. Поцнимо на вријеме размисљати!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невена

15.10.2014 23:09

Друство,институције и медији морају озбиљно прици овом проблему.Данас тамо сутра овамо.Вирус се сири као епидемија а људе односи преко ноци.Када осјетите температуру све је касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смак свијета

15.10.2014 23:10

Људи то је оно сто прицамо годинама,смак свијета поциње!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амир

16.10.2014 00:01

Знао сам да цемо ипак бити зомбији :) Ипак цу да бирам.. само цу да зенске гризем :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјоко

16.10.2014 00:56

Болницарка није преминула и опоравља се.Презивјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

четник

16.10.2014 02:59

Бог са неба гледа на нашој је странии.. јој амери платићете за све, за сваку нашу жртву, платићете за Косово, платићете за Шешеља, има Бога, неможете уништавати довека, има нешто изнад вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

16.10.2014 05:28

Суд Божији синко.Писао је о томе св.Николај Велимировић,али га нису слушали,а неки су забранили његова света дјела.Драга браћо и сестре колико данас та дјела почети читати јер би то било веома корисно.Прорекао је да ће од Западне Европе остати само мравињаци.Хитно га треба увести у школе и проучавати да млади нараштаји не иду ,погрешним путем.Доле фарисеји,хоћемо промјене.Огњене синко колико те посла чека.Нека ти је драги Бог на помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

16.10.2014 06:27

Ајд ста се лозите!? Јос једна америцка фарса и измисљотина. Каква ебола, какви бакраци... Цисто да се изазове паника и створи измисљени непријатељ. Питао бих новинаре, а и коментаторе - гдје су птицји и свињски грип? Гдје су нестали? Ста је са крављин лудилом? Данас људи умиру од срца, карцинома и плуца. Каква црна ебола...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

16.10.2014 06:36

Пред хотелом " Тузла " у Тузли редови младих људи који аплицирају за око 200 радних мјеста у Сенегалу и Либерији за једну америцку фирму, наравно Амери неце , епицентрима еболе , за мјесецну плату од око $ 2.000 ! А нико од " дрзавних и ентитетских власти " да интервенисе , јер ти исти људи це заразити пола бивсе сјевероистоцне БиХ када се врате , и ако се врате , куцама !!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

16.10.2014 09:52

И амери изгубили компас. Опет су направили вирус, али нису вакцину па их стиже казна. Тако је то када неко глуми Бога.

ОДГОВОРИТЕ