Свијет губи битку против еболе

Шеф мисије УН за еболу Ентони Банбари рекао је да свијет губи битку против овог вируса и да се до децембра очекују хиљаде нових случајева.

Свијет 15.10.2014 | 09:42
Свијет губи битку против еболе

"Вирус је бржи од нас и он добија битку", рекао је Банбари у обраћању Савјету безбједности УН.

Он је додао да, ако се ебола не заустави, свијет ће се суочити са ситуацијом без преседана за коју не постоји план.

"Ако не успијемо да стекнемо предност и не успијемо да постигнемо неке циљеве и дође до драматичног повећања броја обољелих, план који сада имамо нећемо моћи да прилагодимо новој ситуацији", рекао је он, преноси Би-Би-Си.

Банбари је затражио додатна финансијска средства за изградњу центара за лијечење као и повећање броја медицинског особља.

Изјава Банбарија услиједила је након посљедњих предвиђања Свјетске здравствене организације да би могло доћи до између 5.000 и 10.000 нових случајева седмично у наредна два мјесеца ако се не појачају глобални напори за спречавање ширења заразе.

До сада је укупно регистровано 8.914 случајева заразе, укључујући оне са смртним исходом, а Свјетска здравствена организација саопштила је да очекује повећање на 9.000 до краја седмице.

Свјетска здравствена организација саопштила је да је до сада од овог вируса умрло 4.447 људи, већином у западној Африци.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ПД

15.10.2014 10:51

Страшно имају ли они изашта лијек

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

15.10.2014 13:24

имају они лијек За за то него треба народ на неки начин истријебити неводе се битке оволике по свијету бесмислено Све је то испланирано договорено И продано једном ријечју да кажем политика

ОДГОВОРИТЕ