'Министар одбране' више не брани за Србију!

Голман Дарко Станић неће бити у саставу рукометне репрезентације Србије за квалификационе мечеве са Црном Гором и Израелом.

Остали спортови 15.10.2014 | 11:15
'Министар одбране' више не брани за Србију!

Дарко Станић по договору са селектором Дејаном Перићем, неће бранити гол репрезентације Србије на предстојећим квалификационим дуелима за Европско првенство 2016. године.

"Овог пута може и без мене", рекао је Станић.

Селектор Перић истакао је да ће Станић пропустити мечеве са Црном Гором, 29. октобра у Београду и 2. новембра у Израелу, уз отворену могућност да се у будућности прикључи националном тиму

"Са Станићем сам имао отворен и искрен разговор. И он је био веома конкретан и отворен, и то изузетно ценим. Причали смо у правцу најбољег решења за њега и националну селекцију", открио је Перић за "Журнал".

Одлука да Станић изостане са списка, уско је везана за скорашња дешавања и раскид уговора са Металургом, за који је ове сезоне одбранио само један меч, са ПСЖ у Лиги шампиона.

"Пре кратког времена је тек решио статус у Металургу, сад је слободан играч и тражи нову средину. Надао сам се да ће моћи да брани, али повратна, крајње искрена информација није одговарала томе. После Чешке је још затражио одмор од репрезентативних обавеза, а и неиграње се одужило… Одлуку смо разматрали како према његовој конкретној ситуацији тако и у складу са репрезентативним захтевима", додао је селектор Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар