'Ministar odbrane' više ne brani za Srbiju!

Golman Darko Stanić neće biti u sastavu rukometne reprezentacije Srbije za kvalifikacione mečeve sa Crnom Gorom i Izraelom.

Ostali sportovi 15.10.2014 | 11:15
'Ministar odbrane' više ne brani za Srbiju!

Darko Stanić po dogovoru sa selektorom Dejanom Perićem, neće braniti gol reprezentacije Srbije na predstojećim kvalifikacionim duelima za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

"Ovog puta može i bez mene", rekao je Stanić.

Selektor Perić istakao je da će Stanić propustiti mečeve sa Crnom Gorom, 29. oktobra u Beogradu i 2. novembra u Izraelu, uz otvorenu mogućnost da se u budućnosti priključi nacionalnom timu

"Sa Stanićem sam imao otvoren i iskren razgovor. I on je bio veoma konkretan i otvoren, i to izuzetno cenim. Pričali smo u pravcu najboljeg rešenja za njega i nacionalnu selekciju", otkrio je Perić za "Žurnal".

Odluka da Stanić izostane sa spiska, usko je vezana za skorašnja dešavanja i raskid ugovora sa Metalurgom, za koji je ove sezone odbranio samo jedan meč, sa PSŽ u Ligi šampiona.

"Pre kratkog vremena je tek rešio status u Metalurgu, sad je slobodan igrač i traži novu sredinu. Nadao sam se da će moći da brani, ali povratna, krajnje iskrena informacija nije odgovarala tome. Posle Češke je još zatražio odmor od reprezentativnih obaveza, a i neigranje se odužilo… Odluku smo razmatrali kako prema njegovoj konkretnoj situaciji tako i u skladu sa reprezentativnim zahtevima", dodao je selektor Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar