Средите линију уз ове намирнице

Постоји широка лепеза намирница које можете да конзумирате свакога дана како бисте смршали и сагорели што више калорија. Одлична вест је да је та храна јако укусна, а у исто време изузетно здрава и доприну у
смањивању телесне теживе.

Здравље 14.10.2014 | 17:02
Средите линију уз ове намирнице

Овом приликом доносимо вам намирница са којима ћете, уз физичку активност, скинути вишак килограма и унапредити здравствено стање.

Грејпфрут
Грејпфрут убрзава метаболизам и помаже организму да сагори калорије. Ово воће ће вам помоћи да се брже заситите и дуже осећате ситим. Поред тога, грејпфрут садржи велику количину влакана, тако да може да вам помогне у регулисању нивоа глукозе у крви.

Целер
Тајна целера је једноставна, садржи мало калорија а помаже вам да сагорите више истих. Ово поврће има у себи пуно воде, тако да је одличан избор за дијету. Целер би требало да користите у комбинацији са осталим намирницама, пошто нема довољно минерала и има малу нутрициону вредност.

Пшеница
Студије су показале да је цело пшенично зрно много здравије од обрађеног, а смањује ризик од добијања хроничних болести. Пшеница је одлична за дијету пошто је организму потребно више времена да је свари, те ће те у дужем периоду бити сити. Она је богата витаминима и угљеним хидратима, а садржи мало масти.

Зелени чај
Ако до сада нисте открили да зелени чај одличан за метаболизам, крајње је време за то. Овај чај је постао део наше свакодневице, али не можемо да заборавимо колико је он здрав и добар за наш организам. Зелени чај садржи пуно антиоксиданса, и помоћи ће вам да се отарасите вишка килограма.

Омега 3 киселине
Научно је доказано да омега 3 масне киселине представљају регулатор метаболизма. Оне утичу на хормон лептин, кои контролише брзину сагоревања масти. Наш организам не производи ове масне киселине, тако да њих једино можемо да унесемо конзумирањем туне,харинге, лососа, или путем специјалних суплемената који у себи имају омега 3 киселине.

Кафа
Вероватно је велики број људи који не би могли да замисле живот без кафе. Познато је да нам кофеин помаже да останемо будни, али он, такође, убрзава рад срца, крв узима више кисеоника и на тај начин долази до повећаног сагоревања калорија. Ефекат се, међутим, умањује уколико ставите у напитак шећер или млеко. Као замену за то, можете да искористите цимет, који је између осталог, добар за смањивање масти у крви.

Авокадо
Авокадо је троструки сагоревач масти. Ово воће садржи незасићене масти, које убрзавају метаболизам и штите оне делове ћелија за производњу енергије. Поред овога, авокадо смањује ниво холестерола, зацељује ране, снижава ризик од болести срца и инфаркта, а добар је и за ваше очи и косу.  Можете да поједете пола авокада са парадајзом и морском соли за доручак ''на ногама'', или исечени авокадо са грашком и салатом од спанаћа. Ако желите да се засладите, можете и да направите сок од авокада са циметом и млеком од кокоса.

Зачини
Већина зачина припада групи храна које помажу у бржем сагоревању калорија. Немају пуно калорија, и
могу да буду одличан додатак оброку. То могу бити, рецимо, алева паприла или неки љути сос.

Чиа семенке
Чиа семенке су богате проитеинима, влакнима и омега 3 масним киселинама. Оне помажу у убрзавању
метаболизам, сузбијају апетит и утичу на производњу хормона глукагона, који сагорева масти. Ово семење ће вас дуже држати ситим и помоћи ће вам да се не преједете. Чиа семенке можете да додајете уз сок, салате, јогурт и житарице.

Бразилски орах
Једна од најукуснијих намирница која у исто време ''пржи'' масне наслаге је бразилски орах. Ови ораси убрзавају метаболизам, а претварају хормон тироид у активну форку, који утиче и на скидање целулита и јачање имуног система.


Коментари / 0

Оставите коментар