"Мекдоналдс" први пут пустио камере у кухињу

Не користимо ружичасту слуз у нашим хамбургерима, једна је од порука коју популарни ланац ресторана жели да пошаље купцима.

Занимљивости 14.10.2014 | 11:52
"Мекдоналдс" први пут пустио камере у кухињу

Први пут у историји постојања компаније, “Мекдоналдс” је пустио камере у њихову фабрику како би стао на крај гласинама које се тичу процеса прављања "Хепи милова" и "Биг мекова".

Драматично скидање вела тајне са њихових кухиња заправо је само део кампање “Мекдоналдса” којом овај популаран ланац ресторана позива своје госте да поставе било какво питање о њиховој храни.

Компанија је отворила врата своје фабрике хране у Калифорнији за емисију “Гоод Морнинг Америца” у склопу кампање “Наша храна. Ваша питања”.

Годинама се “Мекдоналдс” борио са причама да се њихови пилећи крокети праве од ружичасте слузи (остатака меса који нису погодни за исхрану док им се не дода амонијум хидроксид, а онда се све то заједно самеље).

Челници компаније тврде да то није тачно, али признају да користе мале количине агенса под називом диметилполисилоксан како би спречили стварање пене при пржењу крокета.

Камере су забележиле да фабрика обрађује око 180.000 килограма меса дневно и потврдиле да су бургери направљени 100 одсто од чисте говедине.

Такође је популарна “урбана легенда” да “Мекови” хамбургери не труле, односно, изгледају потпуно исто и након недељу дана. Званичници компаније тврде да је то вероватно зато што је храна “дехидрирала”, а влага је неопходна како би се формирала буђ.

Међутим, челници компаније признају да су животиње чије месо користе добијале одређене хормоне раста који су “уобичајени у пракси америчких ранчева”.

Извор: Мондо

Коментари / 0

Оставите коментар