"Mekdonalds" prvi put pustio kamere u kuhinju

Ne koristimo ružičastu sluz u našim hamburgerima, jedna je od poruka koju popularni lanac restorana želi da pošalje kupcima.

Zanimljivosti 14.10.2014 | 11:52
"Mekdonalds" prvi put pustio kamere u kuhinju

Prvi put u istoriji postojanja kompanije, “Mekdonalds” je pustio kamere u njihovu fabriku kako bi stao na kraj glasinama koje se tiču procesa pravljanja "Hepi milova" i "Big mekova".

Dramatično skidanje vela tajne sa njihovih kuhinja zapravo je samo deo kampanje “Mekdonaldsa” kojom ovaj popularan lanac restorana poziva svoje goste da postave bilo kakvo pitanje o njihovoj hrani.

Kompanija je otvorila vrata svoje fabrike hrane u Kaliforniji za emisiju “Good Morning America” u sklopu kampanje “Naša hrana. Vaša pitanja”.

Godinama se “Mekdonalds” borio sa pričama da se njihovi pileći kroketi prave od ružičaste sluzi (ostataka mesa koji nisu pogodni za ishranu dok im se ne doda amonijum hidroksid, a onda se sve to zajedno samelje).

Čelnici kompanije tvrde da to nije tačno, ali priznaju da koriste male količine agensa pod nazivom dimetilpolisiloksan kako bi sprečili stvaranje pene pri prženju kroketa.

Kamere su zabeležile da fabrika obrađuje oko 180.000 kilograma mesa dnevno i potvrdile da su burgeri napravljeni 100 odsto od čiste govedine.

Takođe je popularna “urbana legenda” da “Mekovi” hamburgeri ne trule, odnosno, izgledaju potpuno isto i nakon nedelju dana. Zvaničnici kompanije tvrde da je to verovatno zato što je hrana “dehidrirala”, a vlaga je neophodna kako bi se formirala buđ.

Međutim, čelnici kompanije priznaju da su životinje čije meso koriste dobijale određene hormone rasta koji su “uobičajeni u praksi američkih rančeva”.

Izvor: Mondo

Komentari / 0

Ostavite komentar