Нема промјене програма и политике

ДСС неће промијенити свој програм и политику, нити ће одустати од досадашњих идеја - евроскептицизма и политичке и војне неутралности, рекла је нови предсједник те странке Санда Рашковић-Ивић.

Србија 13.10.2014 | 19:49
Нема промјене програма и политике

"Ми смо стално били набеђивани да смо нека мачистичка странка, у којој доминирају мушкарци. Међутим, ја ћу да успоставим једну женску мрежу. Очигледно је да се ствари мењају, да је ДСС спремна да прва од свих странака на српској политичкој сцени прихвати то да жена буде председник", рекла је Ивићева.

Она каже да је спремна је да разговара са свима, а странку коју ће водити схвата као породицу у којој ће своје мјесто имати сви, укључујући и оне који су били у тиму Милоша Алигрудића, њеног конкурента на страначким изборима, преносе београдски медији.

План ДСС-а је, каже, да велике државне проблеме повезује са проблемима малих људи, али и да окупе оне који дијеле њихове идеје.

"Желели бисмо да будемо стожер једног националног блока, јер је ДСС кадровски, идеолошки, политички и организационо најопремљенија да буде стожер једног таквог националног блока", рекла је Ивићева.

Однос према владајућем СНС-у и опозиционој Демократској странци биће исти, каже Ивићева - ДСС ће и према једнима и према другима задржати дистанцу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РСевроскептик

14.10.2014 06:48

Санда је достојна насљедница великог Костунице. Интелектуалац, родољуб, цестита. Волио бих да се у странку врати С.Ковацевиц. Зелим вам велики успјех у матици и да код нас оснујете политицки огранак. ДСС-овац Бања Лука.

ОДГОВОРИТЕ