Nema promjene programa i politike

DSS neće promijeniti svoj program i politiku, niti će odustati od dosadašnjih ideja - evroskepticizma i političke i vojne neutralnosti, rekla je novi predsjednik te stranke Sanda Rašković-Ivić.

Srbija 13.10.2014 | 19:49
Nema promjene programa i politike

"Mi smo stalno bili nabeđivani da smo neka mačistička stranka, u kojoj dominiraju muškarci. Međutim, ja ću da uspostavim jednu žensku mrežu. Očigledno je da se stvari menjaju, da je DSS spremna da prva od svih stranaka na srpskoj političkoj sceni prihvati to da žena bude predsednik", rekla je Ivićeva.

Ona kaže da je spremna je da razgovara sa svima, a stranku koju će voditi shvata kao porodicu u kojoj će svoje mjesto imati svi, uključujući i one koji su bili u timu Miloša Aligrudića, njenog konkurenta na stranačkim izborima, prenose beogradski mediji.

Plan DSS-a je, kaže, da velike državne probleme povezuje sa problemima malih ljudi, ali i da okupe one koji dijele njihove ideje.

"Želeli bismo da budemo stožer jednog nacionalnog bloka, jer je DSS kadrovski, ideološki, politički i organizaciono najopremljenija da bude stožer jednog takvog nacionalnog bloka", rekla je Ivićeva.

Odnos prema vladajućem SNS-u i opozicionoj Demokratskoj stranci biće isti, kaže Ivićeva - DSS će i prema jednima i prema drugima zadržati distancu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

RSevroskeptik

14.10.2014 06:48

Sanda je dostojna nasljednica velikog Kostunice. Intelektualac, rodoljub, cestita. Volio bih da se u stranku vrati S.Kovacevic. Zelim vam veliki uspjeh u matici i da kod nas osnujete politicki ogranak. DSS-ovac Banja Luka.

ODGOVORITE