Вучић: Немам везе са "Утиском недеље"

Премијер Србије Александар Вучић одбацио је у недељу оптужбе да је на било који начин одговоран за скидање Утиска недеље са програмске шеме телевизије Б92.

Србија 14.10.2014 | 11:55
Вучић: Немам везе са "Утиском недеље"

"Ћутао сам 25 дана, нисам реч изговорио, пустио сам да говоре најружније и најлошије ствари о мени....Сад питам и вас и Европу - ко је својевремено продао Б92, да ли сам га ја продао, да ли сам ја узео новац, у чије време је продат, ко је посредовао, да ли Ðилас, Шапер, не знам која од тих агенција...", запитао је Вучић у емисији Тешка реч на телевизији Пинк.

Он је такође упитао ко је купио Б92, да ли је "Србин из СНС куповао ту телевизију или човек из ЕУ".

"Купио је човек из ЕУ, питајте њега да ли му се нека емисија свиђа или не. Да ли тражите од мене да питам некога да врати ту емисију на Б92 или да зовем оне на РТС да је емитују како бих показао да имам утицај. Е, па, нећу", рекао је Вучић.

Он је, на опаску водитеља да се у медијима наводи да се питање Утиска недеље помиње у Извештају Европске комисије о напретку Србије, рекао да то није тачно.

Премијер је, такође, запитао да ли неко заиста верује да је државном врху сметала емисија "Сарапин проблем" на Студију Б.

Он је навео да је за Србију важно да се имплементирају медијски закони, који су усвојени летос, и да је важно да се поштују.

Према његовим речима, неко је својеверемено решио да се поводом 5. октобра више не помиње линчовање некадашњег директора РТС Милановића, нити се емитује снимак паљења скупштине, као да то није био део демократских промена.

Вучић је запитао зашто се медији нису тада питали зашто се укида БК телевизија, иначе добра телевизија, зашто Данас или Наша борба нису о томе писали у време када је затворена та телевизија.

Он је подсетио да бивши директор РТС није смењен иако је био политички активан на супротној страни од владајуће странке, као што нико није дирао ни људе који воде Политику, Новости, као медије у којима држава има власништво.

Вучић је рекао да "друштвено-политички радници", који би да се укључе у политику тако што издају саопштења, глуме еснафе, треба да изађу на изборе.

Упитан да ли га је неко са Телевизије Б92 звао, Вучић је рекао да је са главним и одговорним уредником Вераном Матићем разговарао о више питања, неколико пута, али да о приватним разговорима не жели да говори.

Коментари / 0

Оставите коментар