Vučić: Nemam veze sa "Utiskom nedelje"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić odbacio je u nedelju optužbe da je na bilo koji način odgovoran za skidanje Utiska nedelje sa programske šeme televizije B92.

Srbija 14.10.2014 | 11:55
Vučić: Nemam veze sa "Utiskom nedelje"

"Ćutao sam 25 dana, nisam reč izgovorio, pustio sam da govore najružnije i najlošije stvari o meni....Sad pitam i vas i Evropu - ko je svojevremeno prodao B92, da li sam ga ja prodao, da li sam ja uzeo novac, u čije vreme je prodat, ko je posredovao, da li Ðilas, Šaper, ne znam koja od tih agencija...", zapitao je Vučić u emisiji Teška reč na televiziji Pink.

On je takođe upitao ko je kupio B92, da li je "Srbin iz SNS kupovao tu televiziju ili čovek iz EU".

"Kupio je čovek iz EU, pitajte njega da li mu se neka emisija sviđa ili ne. Da li tražite od mene da pitam nekoga da vrati tu emisiju na B92 ili da zovem one na RTS da je emituju kako bih pokazao da imam uticaj. E, pa, neću", rekao je Vučić.

On je, na opasku voditelja da se u medijima navodi da se pitanje Utiska nedelje pominje u Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije, rekao da to nije tačno.

Premijer je, takođe, zapitao da li neko zaista veruje da je državnom vrhu smetala emisija "Sarapin problem" na Studiju B.

On je naveo da je za Srbiju važno da se implementiraju medijski zakoni, koji su usvojeni letos, i da je važno da se poštuju.

Prema njegovim rečima, neko je svojeveremeno rešio da se povodom 5. oktobra više ne pominje linčovanje nekadašnjeg direktora RTS Milanovića, niti se emituje snimak paljenja skupštine, kao da to nije bio deo demokratskih promena.

Vučić je zapitao zašto se mediji nisu tada pitali zašto se ukida BK televizija, inače dobra televizija, zašto Danas ili Naša borba nisu o tome pisali u vreme kada je zatvorena ta televizija.

On je podsetio da bivši direktor RTS nije smenjen iako je bio politički aktivan na suprotnoj strani od vladajuće stranke, kao što niko nije dirao ni ljude koji vode Politiku, Novosti, kao medije u kojima država ima vlasništvo.

Vučić je rekao da "društveno-politički radnici", koji bi da se uključe u politiku tako što izdaju saopštenja, glume esnafe, treba da izađu na izbore.

Upitan da li ga je neko sa Televizije B92 zvao, Vučić je rekao da je sa glavnim i odgovornim urednikom Veranom Matićem razgovarao o više pitanja, nekoliko puta, ali da o privatnim razgovorima ne želi da govori.

Komentari / 0

Ostavite komentar