Звезда: А сад на Евролигу!

Након победе над Олимпијом, Црвена звезда Телеком окреће се новом изазову - старту најјачег такмичења и утакмици против Галатасараја. Тренер Радоњић најавио да ће "са јасним циљем" припремати екипу за тај меч.

Кошарка 12.10.2014 | 17:15
Звезда: А сад на Евролигу!

Још један жестоки налет Црвене звезде (серија 21:3), закуцавање Дангубића, пожртвованост Џенкинса, па буђење Олимпије и промашај Мариновића за потпуно отворени финиш... Ређали су се утисци навијача Звезде док су у суботу напуштали халу Пионир.

Њихови љубимци остварили су и трећу АБА победу - борбено и компликованије него што је предвиђано у трећој четвртини, при вођству Београђана 54:31. "Било је периода и очекивано добре, али и очекивано лоше игре", рекао је на конференцији после утакмице тренер Звезде Дејан Радоњић.

Цибону су црвено-бели "сломили" већ у првој четвртини, а Олимпију су "ломили" у трећој, када су агресивној одбрани додали и разноврсне, брзе нападе и поготке у низу...

За неколико минута одлепили су се кошаркаши Звезде од ривала и створили разлику коју Љубљанчани нису стигли, иако су у последњој деоници убацили чак 15 поена више (27:12), користећи Звездин драстичан пад у игри (21 изгубљена лопта збирно)

Радоњић је после утакмице рекао да је у завршници доносио и одлуке науштрб резултата, као што је задржавање још "ровитог" Стефана Јовића на терену, да би Нишлија осетио барут пред оно што долази - почетак Евролиге.

До утакмице против Галатасараја у четвртак остало је још времена и о њој ће тек бити речи, као и о самој Евролиги, али јој је тренер Звезде посветио пажњу и у суботу. Логично, јер са завршетком меча против Олимпије црвено-бели поново улазе у евролигашки циклус и ритам од два наступа седмично.

"Потребно је време да се неки елементи нивелишу, али већ сада је јасно да ће екипа изаћи пред квалитетног и искусног ривала, који је и прошле године имао завидан учинак у Евролиги. Надам се да ћемо одиграти меч у пуној Арени", објаснио је Радоњић.

Који су то елементи?

"Рецимо, очекује се да се појави одређени ниво и квалитет игре Стефана Јовића, а то објективно није могуће за један, два или три дана, тако да је сигурно потребно време. Ипак, нећемо то посматрати као нашу одбрамбену позицију у припреми за ту утакмицу, већ ћемо и у припрему и у утакмицу ући са врло јасним циљем, без обзира на то да ћемо знати против кога играмо и да смо ове године направили изузетно млад тим, који би тек требало да се доказује".

После неколико дана неизвесности, ове недеље је дефинитивно потврђено да ће утакмица Звезде и Галате бити одиграна у Комбанк Арени, у четвртак.

Стефан Јовић (на доњој слици) нада се да ће бити фит за тај меч.

"Имао сам проблема после меча са Цибоном и тек јутрос (субота) сам одрадио лакши тренинг. Евидентно је да сам имао проблема на терену вечерас, али морам да појачам рад. Осећам се добро, способан сам за пун тренинг и преостаје ми само да радим што јаче да бих био потпуно спреман за меч против Галатасараја", изјавио је плејмејкер, један од неколико Звездиних дебитаната у Евролиги.

Коментари / 0

Оставите коментар